Web Analytics
Nestorović protiv međunarodne istrage o izborima ali za ponavljanje glasanja u Beogradu - BetaRS

Nestorović protiv međunarodne istrage o izborima ali za ponavljanje glasanja u Beogradu

Politika | 11.02.2024 | access_time 11:30
Nestorović protiv međunarodne istrage o izborima ali za ponavljanje glasanja u Beogradu
prt.scr youtube

Poslanik liste "Mi - Glas iz naroda" Branimir Nestorović izjavio je danas da ne treba dozvoliti međunarodnu istragu o navodnim neregularnostima na izborima 17. decembra ali da u Beogradu treba ponoviti glasanje.

Nestorović je za televiziju Prva rekao da ta lista nema dokaze da su izbori 17. decembra bili neregularni ali da lokalne izbore u glavnom gradu treba ponoviti kako bi se videlo "šta je šta" ali i kako bi opoziciji oko liste Srbija protiv nasilja bio "izbijen iz ruke" argument o navodnoj krađi glasova.

"Treba ponoviti izbore u Beogradu, oni će ovaj put katastrofalno izgubiti. Njima će tako biti izbijen iz ruke argument koji tvrde da imaju. Oni su potpisali zapisnike na skoro svim biračkim mestima, sami sebi skaču u usta a u stvari su razočarani što nisu uzeli Beograd. To je ružno i loše za njih ali i za državu", ocenio je Nestorović.

On je najavio da odbornici liste "Mi - Glas iz naroda" neće podržati Srpsku naprednu stranku (SNS) u Beogradu, ali i dodao da ne zna šta se dešava sa nosiocem te liste na lokalnim izborima u glavnom gradu Aleksandrom Jerkovićem koji nije isključio mogućnost da podrži većinu oko SNS.

"Vidim da ga nešto nema u medijima prethodnih dana, s nama je potpuno prekinuo komunikaciju posle izbora, a i ne znam o čemu bi pričali. Znam da je nešto bio u Budimpešti pa u Moskvi i da se vratio", rekao je Nestorović.

On je odbacio poziv Evropskog parlamenta (EP) na zahtev liste Srbija protiv nasilja na sprovođenje međunarodne istrage o navodnim neregularnostima u Srbiji i predložio da se tim pitanjem bavi Anketni odbor Skupštine Srbije kojim bi po njegovim rečima, mogao da vodi predstavnik tog opozicionog bloka.

"Kakva međunarodna istraga, sve je to potpuno besmisleno. Znamo šta će da kažu, kad ti pozoveš njih znaš kakvi će biti rezultati. Ne treba da se dozvoli istraga, Slobodan Milošević je pogrešio kad je dozvolio takvu istragu i tad je upropastio i sebe i nas", rekao je Nestorović.

Ocenio je da Srbija treba da se "pripremi" za poništavanje Briselskih sporazuma.

"To nam je kao kamen oko vrata. Ako hoćemo u EU po svaku cenu, ne možemo da sačuvamo Kosovo i Metohiju. Mislim da je za većinu Srba to neprihvatljivo. Što se tiče EU, ne moramo da prekidamo pregovore ali možemo malo da ih stavimo na 'čekanje' jer vreme ozbiljno radi za nas", rekao je Nestorović.

Teme