Web Analytics
Premijer Grčke Kirijakos Micotakis sutra u poseti Srbiji - BetaRS

Premijer Grčke Kirijakos Micotakis sutra u poseti Srbiji

Politika | 11.02.2024 | access_time 12:30
Premijer Grčke Kirijakos Micotakis sutra u poseti Srbiji
prt.scr youtube

Premijer Grčke Kirijakos Micotakis dolazi sutra u radnu posetu Srbiji tokom koje će razgovarati sa predsednikom Aleksandrom Vučićem, predvoditi razgovore svoje delegacije i obratititi se zajedno sa Vučićem na srpsko-grčkom poslovnom forumu.

Kako je saopštila kancelarija za medije predsednika Srbije, Vučić će u Palati Srbija prvo imati razgovor sa Micotakisom, a zatim će usledidi plenarni razgovori delegacija Srbije i Grčke predvođeni Vučićem i Micotakisom, nakon čega će se dvojica zvaničnika obratiti medijima.

Kasnije će se predsednik Srbije i premijer Grčke obratiti na srpsko-grčkom poslovnom forumu gde će takođe govoriti zamenik ministra spoljnih poslova Grčke Konstantinos Fragojanis i ministar finansija Srbije Siniša Mali.

Vučić je početkom meseca najavio da će u Beograd uskoro doći delegacije grčkih investitora s premijerom Kirijakosom Micotakisom. Kako je Vučić, rekao oni nameravaju da učestvuju u izgradnji objekata za "Ekspo 2027".

Vučić je početkom januara telefonom razgovarao sa Micotakisom kada su se dvojica zvaničnika dogovorila o skorom sastanku u Beogradu kako bi detaljnije razgovarali o bilateralnim odnosima, regionalnoj situaciji i globalnim pitanjima, javila je tada pres služba predsednika.

Teme