Web Analytics
Novi Sad i kineski partneri posadili kopriviće - BetaRS

Novi Sad i kineski partneri posadili kopriviće

Životna sredina | Izvor: Beta | 14.02.2024 | access_time 14:00
Novi Sad i kineski partneri posadili kopriviće
Predstavnici Grada Novog Sada i kineskih kompanija "Shandong Hi Speed Group" i "China Road and Bridge Corporation - CRBC", organizovali su danas akciju sađenja 47 koprivića u 47 novosadskih mesnih zajednica, u okviru akcije "Sadimo sada za budućnost Novog Sada".

Kako je saopšteno iz Gradske kuće, akcija je sprovedena u znak sećanja na simbol grada - koprivić, koji je bio u Ulici Modene, a koji je stradao tokom jedne od superćelijskih oluja u julu prošle godine.

Kineske kompanije donirale su deo sredstava za kupovinu koprivića.

"U narednom periodu svakako ćemo nastaviti da radimo na uklanjanju ružnih posledica stravičnog nevremena od letos, ali i dodatno unapređujemo i bogatimo zeleni fond, tako da pozivam sve društveno odgovorne kompanije da se priključe akciji", rekla je članica Gradskog veća za zaštitu životne sredine Mira Radenović Bojić.

Najavila je da će se za te nemane i narednih godina izdvajati sredstva iz budžeta Grada Novog Sada.

"Osećamo odgovornost i želimo da damo svoj ekološki doprinos Novom Sadu i zelenoj i lepšoj Srbiji, jer je ona dom ne samo Srbima, nego i Kinezima koji ovde žive i rade", rekao je Xiaoguang Yang iz "Shandong Hi Speed Group".

Predstavnik kompanije "CRBC" Wang Yaolong zahvalio je Gradu na podršci koju pruža projektima te kompanije - izgradnji brze saobraćajnice Novi Sad – Ruma, projektu "Čista Srbija", kao i projektu izgradnje mosta preko Dunava, koji će spajati Sremsku Kamenicu i Bulevar Evrope, i ocenio da je današnja akcija "najbolji način izgradnje prijateljstva i saradnje između dve zemlje i dva naroda".

Akcionim planom za sprovođenje plana rekonstrukcije javnih zelenih površina na teritoriji Grada Novog Sada za period 2023-2027. godine planirana sadnja 6.000 sadnica na javnim zelenim površinama.

Teme

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije

Životna sredina