Web Analytics
Dimić (SSP) u Strazburu: Razmere izborne krađe u Srbiji počinje da shvata cela Evropa - BetaRS

Dimić (SSP) u Strazburu: Razmere izborne krađe u Srbiji počinje da shvata cela Evropa

Politika | 14.02.2024 | access_time 16:50
Dimić (SSP) u Strazburu: Razmere izborne krađe u Srbiji počinje da shvata cela Evropa
Foto: Youtube/Printscreen

Predsednik beogradskog izvršnog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Marko Dimić izjavio je danas u Strazburu da "razmere izborne krađe" u Srbiji počinje da shvata cela Evropa.

Kako se navodi u saopštenju, Dimić je na sastanku komiteta za monitoring Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti Saveta Evrope u Strazburu rekao da je danas u bilo kojoj evropskoj i civilizovanoj zemlji neprihavljivo kršenje tajnosti glasanja, grupno glasanje, manipluacija registracijom birača, falsifikovanje potpisa i migracija glasača koji su se, kako je naveo, dešavali u Srbiji.

Kao jedini predstavnik opozicije u srpskoj delegaciji Kongresa lokalnih i regionalnih vlasti, Dimić je ocenio da su fantomski birači na decembarskim izborima dostigli epske razmere do te mere da su presudno uticali na rezultate izbora u Beogradu.

"Srpska opozicija predvođena koalicijom Srbija protiv nasilja ne poziva bilo koga da se meša u unutrašnje stvari Srbije - mi ćemo se sami izboriti za svoju slobodu. Srpska opozicija poziva Kongres da blisko sarađuje sa partnerima iz Evropskog parlamenta i Evropske komisije i da pozove srpske vlasti da poštuju preuzete međunarodne obaveze koje se tiču slobodnih izbora", rekao je on.

Teme