Web Analytics
Stefanović (SSP): Zbog izborne krađe SNS nema nikakvu većinu u Beogradu - BetaRS

Stefanović (SSP): Zbog izborne krađe SNS nema nikakvu većinu u Beogradu

Politika | 18.02.2024 | access_time 14:10
Stefanović (SSP): Zbog izborne krađe SNS nema nikakvu većinu u Beogradu
Foto: Beta/Milan Obradović

Zamenik predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović negirao je danas tvrdnje da vlast Srpske napredne stranke (SNS) ima većinu u beogradskoj skupštini jer je, kako je saopštio, "krala na decembarskim izborima i otima odbornike".

On je povodom izjave predsednika Srbije Aleksandru Vučiću, "da Srpska napredna stranka (SNS) u Beogradu ima i legalnu i legitimnu većinu" naveo da oni "nemaju nikakvu većinu", saopštila je SSP.

"Nemate nikakvu većinu, ni legalnu, a još manje legitimnu. Niste legalno stekli mandate, jer ste krali na izborima", tvrdi Stefanović.

U ironičnom "objašnjenju Vučiću - najboljem studentu prava u istoriji", Stefanović je dodao da su njihovi (SNS) mandati "samo proizvod otimanja narodne volje".

"Zbog uvoza fantomskih birača, plaćanja za glasove i ucena birača, kao i zbog nezapamćene otimačine medija u Srbiji, vaši odbornci nemaju mandate, već su oni samo proizvod otimanja narodne volje", dodao je on.

Upozorio je i na pokušaj "kupovine odbornika" koji su se, kako tvrdi, predstavljali kao opozicija.

"Ne možete nikako imati legitimnu vlast jer i pored krađe izbora, pokušavate da kupite odbornike koji su se predstavljali kao opozicija i tako skrpite većinu", kazao je on.

"Čak i u uslovima krađe izbora, vaši SNS, Srpska radikalna stranka (SRS) i Socijalistička partija Srbije (SPS) su (u decembru) dobili 17.000 glasova manje nego 2022,", kazao je Stefanović.

Napomenuo je da su stranke koje čine koaliciju "Srbija protiv nasilja", a čiji deo je SSP, dobile 30.000 glasova više nego 2022.

"Krađa izbora vam neće proći", saopštio je zamenik predsednika SSP.

Gradska skupština broji 110 odbornika, SNS i SPS imaju zajedno 54, odnosno dva manje nego što je potrebno za formiranje vlasti.

Konstitutivna sednica gradske Skupštine zakazana je za sutra, sa početkom u 10.00 sati.

Vlast je prethondo više puta negirala navode o izbornoj krađi na decembarskim izborima, tumačeći takve tvrdnje opozicije kao alibi za izborni neuspeh.

Teme