Web Analytics
Vang Ji i Aleksandar Vučić za podizanje odnosa Srbije i Kine na novi nivo - BetaRS

Vang Ji i Aleksandar Vučić za podizanje odnosa Srbije i Kine na novi nivo

Politika | 19.02.2024 | access_time 11:35
Vang Ji i Aleksandar Vučić za podizanje odnosa Srbije i Kine na novi nivo
BETAPHOTO/CHINA GLOBAL TELEVISION NETWORK CORPORATION
Kina želi da unapredi bilateralne odnose sa Srbijom i da ih podigne na novi nivo, kao i da otvori novo poglavlje kada je reč o solidarnosti i saradnji dve zemlje, izjavio je kineski ministar spoljnih poslova Vang Ji tokom susreta sa predsednikom Srbije Aleksandrom Vučićem na Minhenskoj bezbednosnoj konferenciji, koja je održana od 16. do 18. februara.

Kako prenosi Kineska medijska grupa (CMG), Vang je rekao da Kina neguje duboko prijateljstvo i solidarno međusobno poverenje sa Srbijom.

Kina želi sa Srbijom da jača komunikaciju na visokom nivou i da izradi plan za buduću saradnju, dodao je , koji je takođe i član Politbiroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine, rekao Vang koji je i član Politbiroa Centralnog komiteta Komunističke partije Kine.

Kina će i dalje odlučno podržavati Srbiju u zaštiti suvereniteta, bezbednosti i teritorijalnog integriteta. To neće samo pojačati bratsko prijateljstvo između dve zemlje, već će se suprotstaviti secesionističkim akcijama, zaštititi ciljeve i princip Povelje UN-a i zaštititi međunarodnu pravednost, naveo je Vang.

Vučić je kazao da je tgovinska vrednost investicija između Srbije i Kine zabeležila brz rast nakon što su dve zemlje potpisale sporazum o slobodnoj trgovini prošle godine, dodajući da će Srbija zauvek biti pouzdan prijatelj Kine. Srbija želi da podigne srpsko-kineske odnose na novi nivo, istakao je Vučić,prenosi CMG.

Teme