Web Analytics
Ministarstva turizma i telekomunikacija rade na izradi E-vaučera - BetaRS

Ministarstva turizma i telekomunikacija rade na izradi E-vaučera

Ekonomija | 20.02.2024 | access_time 15:25
Ministarstva turizma i telekomunikacija rade na izradi E-vaučera
Foto: Beta/Miloš Miškov

Ministar informisanja i telekomunikacija Mihailo Jovanović i ministar turizma i omladine Husein Memić potpisali su danas sporazum o poslovnoj saradnji ta dva ministarstva sa ciljem izrade softverskog rešenja "E-vaučer", koji će omogućiti da se celokupna šema dodele turističkih vaučera u Srbiji realizuje elektronskim putem.

"E-vaučer" će biti jedina adresa na koju će se podnositi prijave za dodelu vaučera za subvencionisano korišćenje smeštaja u Srbiji, dostavljanje vaučera, kao i za postupak refundacije za ugostitelje, navedeno je u saopštenju Ministarstva turizma i omladine.

Kako je istaknuto, cilj je da se ubrza, pojednostavi i olakša podnošenje prijava za dodelu i korišćenje vaučera, što će, očekuje se, dati dodatni podsticaj razvoju domaćeg turizma.

Kreiranje novog softverskog rešenja i njegovo testiranje će se sprovoditi tokom ove godine, a puštanje u rad sistema "E-vaučer" planirano je u 2025. godini.

Sporazum će omogućiti i unapređenje rada Centralnog informacionog sistema u oblasti ugostiteljstva i turizma "E-turista", koji predstavlja jedinstvenu bazu svih smeštajnih kapaciteta u Srbiji, saopšteno je.

Teme