Web Analytics
Putin rekao Dodiku: RS je prijatelj Rusije - BetaRS

Putin rekao Dodiku: RS je prijatelj Rusije

Region | 21.02.2024 | access_time 15:15
Putin rekao Dodiku: RS je prijatelj Rusije
prt scr insta/mdodik.official

Predsednik Rusije Vladimir Putin izjavio je na sastanku sa predsednikom Republike Srpske (RS) Miloradom Dodikom u Kazanju da je RS prijatelj Rusije.

Zahvalivši se Dodiku što podržava Rusiju, Putin je istakao da je saradnja Rusije sa RS "vezana za različite pravce", prenela je Radio-televizija RS (RTRS).

"Znamo da situacija u RS nije jednostavna i spremni smo da razgovaramo o tom pitanju. Zahvalni smo vam na tome što održavate odnose sa Rusijom. Radićemo još više na našim dobrim odnosima i uvek ste dobrodošli u Rusku Federaciju", kazao je Putin predsedniku RS.

Ruski predsednik se Dodiku zahvalio što je u svojstvu počasnog gosta stigao na otvaranje "Igara budućnosti".

"Iskreno da vam kažem ne znam kako će to sve izgledati. U svakom slučaju ’Igre budućnosti’ su lep događaj i nama je veoma drago da vidimo naše prijatelje iz Republike Srpske", rekao je Pitin.

Dodao je da će i ova poseta delegacije RS i Dodika dati doprinos međusobnoj saradnji.

"I mi ćemo moći iskoristiti i razmatrati bilateralne odnose u različitim pravcima", kazao je Putin.

Predsednik RS Milorad Dodik izjavio je da RS odbija da se pridruži sankcijama Zapada prema Rusiji, dodavši da je RS i protiv ulaska BiH u NATO.

"Potvrđujemo dobre odnose koje RS ima i gaji prema ruskoj državi i prema vama. Ono što mi radimo u sadašnjim okolnostima, odbijamo bilo kakvu mogućsnot da se pridružimo sankcijama zapada prema Rusiji", naveo je Dodik.

Teme