Web Analytics
Klačar (CeSid): Podele u pokretu 'Mi - glas iz naroda' loše će uticati na njihov rejting - BetaRS

Klačar (CeSid): Podele u pokretu 'Mi - glas iz naroda' loše će uticati na njihov rejting

Politika | 23.02.2024 | access_time 10:05
Klačar (CeSid): Podele u pokretu 'Mi - glas iz naroda' loše će uticati na njihov rejting
Foto: Screenshot/YouTube

Izvršni direktor Centra za slobodne izbore i demokratiju (CeSID) Bojan Klačar ocenio je danas da će podele u pokretu "Mi - glas iz naroda" loše uticati na njihov rejting i da neće biti u "komotnoj poziciji kao u decembru".

"Sada odaju utisak površnosti i neozbiljnosti i šalju poruku biračima da nisu sposobni ni unutar sebe da se organizuju na jedan kvalitetan način, a kamoli da preuzmu odgovornost u državi ili Beogradu", rekao je Klačar za Politiku.

Po njegovim rečima, na nekim narednim izborima ljudi koji su bili deo tog pokreta biće na udaru Srpske napredne stranke i liste Srbija protiv nasilja.

Pokret "Mi - Glas iz naroda" saopštio je u sredu da je "u toku procesa preobražaja pokreta" došlo do izvesnih nesporazuma unutar rukovodstva koje čini sedam članova, a da su Branimir Nestorović i Aleksandar Pavić "demonstrativno napustili pokret".

Nestorović je izjavio juče da njega "niko ne može da izbaci iz tog pokreta" jer je "ovlašćeno lice", što može da se proveri i u Agenciji za privredne registre.

Pokret "Mi - glas iz naroda" u republičkom parlamentu ima 13 poslanika dok u beogradskoj skupštini ima šest odbornika, što ih čini organizacijom od koje zavisi većina i formiranje nove vladajuće koalicije u Beogradu.

Teme