Web Analytics
Vučić: Vlada i prosvetna institucije da razmisle još jednom da li da roditelji ocenjuju nastavnike - BetaRS

Vučić: Vlada i prosvetna institucije da razmisle još jednom da li da roditelji ocenjuju nastavnike

Politika | 23.02.2024 | access_time 13:15
Vučić: Vlada i prosvetna institucije da razmisle još jednom da li da roditelji ocenjuju nastavnike
Foto: Beta/MILOS MISKOV

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić je povodom jučerašnjeg stupanja na snagu Pravilnika o postupanju u školama u slučaju nasilja, danas ocenio da roditelji ne treba da ocenjuju nastavnike i pozvao je Vladu i prosvetne institucije da još jednom preispitaju tu odredbu.

"Nastavnici su ti u koje moramo da imamo najveće poverenje, a roditelji su tu da pomognu, ne da odlučuju umesto nastavnika", naveo je Vučić u video poruci na društvenoj mreži Instagram.

Vučić je kazao da ne sumnja u stručnost onih koji su Pravilnik pisali, ali da ih "moli da još jednom razmisle".

"Nama su potrebni nastavnici, potpuno slobodni, koji bolje od svih nas roditelja znaju kako je potrebno raditi sa decom. Ne mogu da zamislim kako bih ja bolje od bilo kojeg učenika, nastavnika ili profesora znao kako neko od moje dece uči i kako se ponaša na času i odakle bih ja imao pravo da ocenjujem nastavnike", napisao je Vučić.

Novi Pravilnik se primenjuje od četvrtka, 22. februara.

Jedna od odredbi predviđa da u slučaju da roditelji više od polovine učenika istog odeljenja smatraju da neki nastavnik nastavu i druge oblike obrazovno-vaspitnog rada ne sprovodi u skladu sa zakonom i Pravilnikom o ocenjivanju, škola sprovodi proceduru u kojoj se utvrđuje njegova odgovornost i preduzima odgovarajuće mere.

Teme