Web Analytics
Marsenić (Novi DSS): Novi izbori samo pod fer uslovima i sa sređenim biračkim spiskom - BetaRS

Marsenić (Novi DSS): Novi izbori samo pod fer uslovima i sa sređenim biračkim spiskom

Politika | 26.02.2024 | access_time 15:15
Marsenić (Novi DSS): Novi izbori samo pod fer uslovima i sa sređenim biračkim spiskom
Foto: Beta/Miloš Miškov

Potpredsednik Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Predrag Marsenić ocenio je da se zemlja nalazi u dubokoj političkoj krizi, bez institucija koje funkcionišu i da izlaz može da bude ponavljanje beogradskih izbora, "ali samo pod fer uslovima i sa sređenim biračkim spiskom".

On je gostujući na N1 televiziji ocenio da "i pored svih izbornih neregularnosti, Srpska napredna stranka (SNS) i Socijalistička partija Srbije (SPS) nisu dobili Beograd", prenela je stranka u saopštenju.

"Većina stanovnika Beograda nije dala poverenje SNS-i i SPS-u i ako bi u petak bio izabran predsednik Skupštine grada (glasovima preletača), to bi bilo kršenje izborne volje građana, a Novi DSS će pozvati na proteste", kazao je Marsenić.

Prema njegovim rečima, pitanje je pod kojim će uslovima biti održani eventualni budući beogradski izbori.

"Ako bi vlast ponovo pokušala da manipuliše ne znači da opozicija nužno mora da izađe na takve izbore. Postoji institucija bojkota, a on može biti i aktivan, da kažete nema izbora pod takvim uslovima", naveo je Marsenić.

Marsenić je još rekao i da u Novom Sadu postoji "veliko povećanje broja birača" pred predstojeće lokalne izbore, uz ocenu da i na to mora da se obrati pažnja.

Teme