Web Analytics
Stefanović (SSP): Srbija protiv nasilja, kod sagovornika u Briselu naišla na podršku i razumevanje - BetaRS

Stefanović (SSP): Srbija protiv nasilja, kod sagovornika u Briselu naišla na podršku i razumevanje

Politika | 26.02.2024 | access_time 20:55
Stefanović (SSP): Srbija protiv nasilja, kod sagovornika u Briselu naišla na podršku i razumevanje
Foto: Beta/Milan Obradović
 Zamenik predsednika Stranka slobode i pravde (SSP) Borko Stefanović je kazao danas da u Briselu, kod sagovornika koalicije "Srbija protiv nasilja", postoji puno razumevanje i podrška za, kako je naveo," sve nalaze drastične maniuplacije i zloupotrebe izborne volje od strane vlasti" u Beogradu.

SSP je saopštila da Stefanović predvodi delegaciju opozicione kolicije "Srbije protiv nasilja" koja je u Briselu razgovarala s predstavnicima izvršnih organa EU, spoljnopolitičkom službom EU kao i sa izaslanikom EU Miroslavom Lajčakom.

"Postoji puno razumevanje i podrška za sve nalaze drastične maniuplacije i zloupotrebe izborne volje (na decembarskim izborima) od strane vlasti, kao i podrška za naredne korake u pravcu monitoringa i preporuka nakon očekivanih izveštaja posmatračke misije kancelarija OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR)", izjavio je Stefanović.

Delegaciju "Srbija protiv nasilja", uz Stefanovića čine i Radomir Lazović, Duško Lopandić i Pavle Grbović, podseća se u saopštenju.

"Razgovaralo se o potrebi da izveštaj ekspertske misije sadrži ne samo dokaze o izbornoj prevari već i obavezujuće preporuke koje će omogućiti da se nakon poništavanja ovih (decembarskih) ...organizuje fer i pošten izborni proces", prenela je SSP.

Kako je navedeno, decembarski izbori "su predstavljali festival nasilja nad demokratijom i ljudima" a fer i pošten izborni proces treba da "omogući građanima da biraju na bazi istinitih informacija, bez ucena i pritisaka uz verodostojan birački spisak".

Stefanović je istakao da je "za građane u Srbiji važno da znaju da je tema izborne prevare i dalje u epicentru pažnje u Evropi" i da je, kako je kazao, " EU njihov partner u borbi za demokratiju i vladavinu prava".

Naveo je i da je "vreme stabilokratije i zatvaranje očiju na razaranje institucija i uništavanje temeljnih vrednosti na kojima počiva EU i naša zemlja konačno završeno".

To je, kako je naglasio "dobra vest za sve kojima je cilj demokratska, pravedna, evropska Srbija bez nasilja".

Teme