Web Analytics
Vučić u Beogradu sa Saracinom, telefonom sa Netanjahuom i Erdoganom - BetaRS

Vučić u Beogradu sa Saracinom, telefonom sa Netanjahuom i Erdoganom

Politika | 26.02.2024 | access_time 21:25
Vučić u Beogradu sa Saracinom, telefonom sa Netanjahuom i Erdoganom
prt.scr buducnostsrbijeav
 Predsednik Srbije Aleksandar Vučić objavio je da je danas u Beogradu razgovarao sa specijalnim izaslanikom vlade Nemačke za Zapadni Balkan Manuelom Saracinom o širokom spektru tema, uključujući saradnju dve zemlje, proces evrointegracija i međunarodne odnose.

"Dobar sastanak sa Manuelom Saracinom. Razgovarali smo o širokom spektru tema, od regionalnih i međunarodnih odnosa do predstojećih sastanaka u Briselu i razvoja situacije na Kosovu i Metohiji", napisao je Vučić na Instagramu.

Naveo je da su razmenili mišljenja i o saradnji Srbije i Nemačke, evrointegracijama Srbije i izazovima sa kojima se na tom putu suočava.

"Sa posebnim zadovoljstvom sam predstavio našu viziju moderne Srbije i brojne projekte na kojima radimo, pogotovo u sklopu organizacije predstojećeg (sajma) EXPO 2027", dodao je Vučić.

On je na Instagramu objavio i da je danas odvojeno razgovarao telefonom sa liderima Izraela i Turske, Benjaminom Netanjahuom i Redžepom Tajipom Erdoganom.

Vučić je napisao da je sa Netanjahuom, premijerom Izraela, imao "dobar razgovor o daljem unapređenju bilateralnih odnosa".

"Sva važna pitanja su pokrenuta i verujem da će obe strane od tih razgovora imati značajne koristi u budućnosti", naveo je Vučić.

On je napisao da je predsedniku Turske Erdoganu čestitao 70. rođendan i poželeo mu dobro zdravlje i uspeh "u vođenju države kojom mudro i razborito upravlja u ovim izazovnim vremenima".

"Razgovarali smo i o odličnim bilateralnim odnosima i potvrdili posvećenost daljem jačanju saradnje u različitim oblastima. Iskoristio sam priliku da još jednom istaknem značaj prijateljstva naše dve zemlje i obostrane napore koje ulažemo u pormociju mira i stabilnosti", naveo je Vučić.

Teme