Web Analytics
Aleksić: Vučićeve konsultacije su farsa i nema pregovora sa uzurpatorom izborne volje - BetaRS

Aleksić: Vučićeve konsultacije su farsa i nema pregovora sa uzurpatorom izborne volje

Politika | 27.02.2024 | access_time 08:35
Aleksić: Vučićeve konsultacije su farsa i nema pregovora sa uzurpatorom izborne volje
Foto: Beta/MILOS MISKOV

Predsednik Narodnog pokreta Srbije Miroslav Aleksić izjavio je da je jedinstveno mišljenje koalicije "Srbija protiv nasilja" da je poziv predsednika Srbije Aleksandra Vučića na konsultacije obična farsa i da ne žele da učestvuju u razgovorima sa čovekom koji je učestvovao u brutalnom prekrajanju izborne volje.

"Mi ne smatramo da je ta vlast legitimna, već da je uzurpirana brutalnom krađom izbora - Vučić je uzurpator i to traje godinama unazad, ali je sada uhvaćen u tome", izjavio je Aleksić na televiziji N1.

Suština izveštaja ODIR-a o izborima u Srbiji nije u tome da li će biti oštar, naveo je Aleksić, već da će to biti istina o stanju državnih institucija kroz prizmu izbora.

On je dodao da je dolazak međunarodne komisije u Srbiju neophodan i da histerija vlasti tim povodom postoji jer znaju da su uhvaćeni u krađi.

"Ako niste krali izbore i ako je sve bilo po zakonu, pa zašto se bojite? Pustite te ljude da dođu i kažu da je sve bilo u redu", kazao je Aleksić.

On je istakao da se izbori u Beogradu moraju ponoviti zbog krađe, a ne zbog predstave za građane Srbije koju priređuje režim sa listom Branimira Nestorovića.

"Pošto više nemaju podršku međunarodne zajednice, Vučić pokušava nekako drugačije da napravi logistiku za izbore kroz njegov pokret za Srbiju. Tu će ući oni koji su se busali u grudi, poput 'Milice Zavetnice' i sav njihov patriotizam će se svesti na ministarsku fotelju", napomenuo je Aleksić.

Ulazak raznih udruženja i stranaka u Vučićev pokret je s jedne strane dobra stvar jer će to, kako je objasnio Aleksić, pokazati ko se bori za interes građana Srbije, a ko za funkcije u vlasti.

"Važno je da znamo da se moramo sami izboriti za svoju slobodu. Partneri iz Evropske unije će biti tu da podrže ono što su njihove tekovine i vrednosti, ali sa druge strane mi moramo kao društvo da budemo zreli da se izbavimo iz okova u koje su nas stavili ovi bivši radikali", izjavio je Aleksić.

Teme