Web Analytics
Časopis Juromani proglasio Unikredit banku Srbija za tržišnog lidera - BetaRS

Časopis Juromani proglasio Unikredit banku Srbija za tržišnog lidera

Ekonomija | Izvor: Beta | 27.02.2024 | access_time 14:35
Časopis Juromani proglasio Unikredit banku Srbija za tržišnog lidera
BETAPHOTO/OMS/UNICREDIT BANKA/Branko Starcevic
Unikredit (UniCredit) banka u Srbiji saopštila je danas da je, prema godišnoj anketi časopisa Juromani (Euromoney), izabrana za tržišnog lidera i najboljeg pružaoca usluga za finansiranje trgovine u zemlji, Centralnoj i Istočnoj Evropi, kao i u još devet zemalja.

Kako je precizirano, istraživanje, koje traje trinaestu godinu, prikuplja informacije od više od 11.000 kompanija i finansijskih institucija, pružajući ubedljive dokaze o stručnosti Unikredit banke za proizvode, vodećim uslugama za klijente i razumevanju njenih ključnih evropskih tržišta.

Rezultati, kako je objašnjeno, ocenjuju banke pod dva naslova – "Najbolja usluga" - procenjuje nivoe usluga za klijente i "Tržišni lider" - kombinuje podatke o prodoru, procentu poslovanja i prometu, kako bi se stvorila ukupna rang lista najboljih banaka za finansiranje trgovine.

Za mnoge, kako je navedeno, istraživanje se smatra merilom za globalnu industriju finansiranja trgovine.

Predsednik Izvršnog odbora Unikredit banke u Srbiji Nikola Vuletić istakao je da su ponosni što su i ove godine prepoznati kao tržišni lider i najbolji pružalac usluga za finansiranje trgovine u Srbiji.

"Ovo priznanje je potvrda naše kontinuirane predanosti pružanju najkvalitetnijih usluga i rešenja klijentima. Da se trud zaista prepoznaje, dokazuje i činjenica da iz godine u godinu raste broj kompanija kojima smo prvi izbor, te ih je sada već 80 od 100 trenutno najvećih na tržištu", rekao je Vuletić.

Dodao je da stalno rade na unapređivanju svojih ponuda i usluga, kako bi im pomogli da efikasno upravljaju svojim poslovanjem i ostvare svoje finansijske ciljeve.

Direktor Trgovine i korespondentskog bankarstvo na nivou Unikredit grupe Frančeska Nenci izjavila je da su zadržali svoje klijente u centru poslovanja, uprkos geopolitičkim tenzijama koje, kako je navela, komplikuju trgovinu, kao i da su ostali nepokolebljivi u pružanju najboljih usluga u klasi.

"Naša stalna težnja ka digitalizaciji i pojednostavljivanju procesa zasnovanih na papiru bila je fundamentalna za uspeh u ovogodišnjem istraživanju i dovela je do pozicije Unikredita kao banke izbora širom Evrope", rekla je Nenci.

Podsetili su da se banka, poslednjih godina, zalagala za inovacije i da je primenila vodeća rešenja na tržištu kao što je Trade Finance Gate (TFG), moderna digitalna platforma koja omogućava preduzećima da digitalno upravljaju svojim transakcijama finansiranja trgovine.

Banka je sa takvim proizvodima bila u mogućnosti da klijentima ponudi sve više digitalno trgovinsko iskustvo u svakoj fazi lanca vrednosti i pojednostavila je i digitalizovala svoje interne operativne procese.

"Ova nagrada prati nedavni uspeh Unikredit-a na dodeli nagrada TMI 2024, gde je banka visoko pohvaljena za svoje rešenje za finansiranje trgovine i lanca snabdevanja, Trade Finance OCR (TFO)", piše u saopštenju.

Teme