Web Analytics
Pošta Srbije: Stiglo još 95 teretnih vozila na električni pogon za dostavu pošiljki - BetaRS

Pošta Srbije: Stiglo još 95 teretnih vozila na električni pogon za dostavu pošiljki

Ekonomija | Izvor: Beta | 01.03.2024 | access_time 15:30
Pošta Srbije: Stiglo još 95 teretnih vozila na električni pogon za dostavu pošiljki
Foto: Posta/ Igor Djukanovic
Pošta Srbije saopštila je danas da nastavlja sa elektrifikacijom svoje dostavne flote u kojoj je još 95 teretnih vozila na električni pogon, koja će doprineti unapređenju efikasnosti i održivosti usluge dostave poštanskih pošiljaka.

Kako je precizirano, nova električna vozila koristiće se za specijalizovani prijem i dostavu u urbanim sredinama, u okviru regionalnih centara i poslovnih jedinica širom Srbije.

Dostavna elektrovozila, prema tehničkim karakteristikama, obezbeđuju visok nivo performansi i efikasnosti, što predstavlja korak napred u prilagodljivosti poslovanja urbanim sredinama i smanjenju štetnog uticaja na životnu sredinu.

"Pošta Srbije ostaje posvećena pružanju visokokvalitetnih usluga svojim korisnicima, modernizaciji poslovanja, ekološki održivim rešenjima i unapređenju kvaliteta života u gradovima u kojima posluje", piše u saopštenju.

Podsetili su da je prošle godine, za Radnu jedinicu "Novi Sad", nabavljeno 31 teretno vozilo na električni pogon, angažovano na specijalizovanoj dostavi u centru grada.

Teme