Web Analytics
Dačić u Antaliji s ministrom Turske i kraljem Esvatinija - BetaRS

Dačić u Antaliji s ministrom Turske i kraljem Esvatinija

Politika | 02.03.2024 | access_time 14:30
Dačić u Antaliji s ministrom Turske i kraljem Esvatinija
Foto: Beta/Milan Ilić

Ministar spoljnih poslova Srbije Ivica Dačić danas je na sastanku s turskim kolegom Hakanom Fidanom u Antaliji, u Turskoj, izrazio zadovoljstvo nivoom bilateralnih odnosa njihove dve države.

Istakao je važnost sastanaka Visokog saveta Srbije i Turske za saradnju, čije je osnivanje produbilo saradnju i Fidana obavesti o stanju na Kosovu - saopštilo je Ministarstvo spoljnih poslova Srbije.

Ministri su se sastali na marginama Antalijskog diplomatskog foruma koji je, rekao je Dačić, važna platformu za razmenu mišljenja o najznačajnijim pitanjima regiona i sveta.

Dačić je rekao da bilateralni ekonomski odnosi predstavljaju temelj za dalje jačanje sveobuhvatne saradnje i da bi intenziviranje rada Zajedničkog komiteta Srbije i Turske za ekonomsku saradnju moglo dati dodatni doprinos.

Dačić se sastao i s kraljem afričke države Esvatini Msvatijem Trećim i, kako je preneto, "u srdačnom razgovoru je konstatovano da su odnosi dve zemlje prijateljski i potvrđena je spremnost za njihovo dalje jačanje, posebno u oblastima nauke i informacionih tehnologija".

Postignuta je o neophodnosti unapređenja političkog dijaloga kroz razmenu poseta na visokom i najvišem nivou, navodi se u odvojenom saopštenju Ministarstva.

Šef srpske diplomatije je kralju zahvalio zbog "principijelne pozicije Esvatinija o nepriznavanju nezavisnosti Kosova".

Teme