Web Analytics
Tamara Vučić na diplomatskom forumu u Antaliji - BetaRS

Tamara Vučić na diplomatskom forumu u Antaliji

Politika | Izvor: Beta | 02.03.2024 | access_time 14:35
Tamara Vučić na diplomatskom forumu u Antaliji
Foto: Beta
Supruga predsednika Srbije Tamara Vučić je danas na panelu diplomatskog foruma u Antaliji, u Turskoj, izjavila da se prepoznavanjem značaja uloge žene kao nosioca promena i zagovornika stabilnosti i dijaloga dorinosi ravnopravnosti polova i jačaju osnove dugotrajnog mira i prosperiteta.

Vučić koja je savetnica u Ministarstvu spoljnih poslova Srbije, na panelu "Žene, mir, sigurnost" u okviru trećeg Antalijskog diplomatskog foruma je izjavila da se "muški deo sveta uglavnom bavio osvajanjima teritorija ili prirodnih i drugih bogatstava dok je žena uvek svojom moći darivanja života i brigoma za porodične vrednosti nastojala da održi životnost i stabilnost".

"Za ženu nije bilo mesta u nameštenim skupovima koji planiraju nemire, revolucije, ratove i osvajanja" - rekla je ona kako prwnosi Radio-Televizija Srbije (RTS).

"Njen se glas (žene) mira i stabilnosti nije čuo u preozbiljnim hodnicima i salama u kojima se krojila sudbina sveta i zato je svet neretko završavao u poplavama krvi i ruševinama", rekla je Vučić i istakla da je "došlo vreme za kulturološki prevrat koji mora da donese čovečanstvu šansu da na drugačiji način pogleda na svet".

"Nazvati ženu slabijim polom je kleveta. To je muškarčeva nepravda prema ženi. Ako se pod snagom misli sila, onda, zaista, žena je manje nasilna nego muškarac. Ako se pod snagom misli moralna snaga, onda je žena nemerljivo superiornija", rekla je Tamara Vučić.

Diplomatski forum u Antaliji je okupio šefove država i vlada, ministre, diplomate, akademike, predstavnike istraživačkih instituta iz Evrope i sveta.

Teme