Web Analytics
Trampova pobeda na predizborima, Niki Hejli prekida kampanju - BetaRS

Trampova pobeda na predizborima, Niki Hejli prekida kampanju

Svet | 06.03.2024 | access_time 13:30
Trampova pobeda na predizborima, Niki Hejli prekida kampanju
AP Photo

Kandidatkinja za predsedničku kandidaturu u SAD Niki Hejli saopštila je danas da će prekinuti svoju kampanju nakon niza poraza na predizborima širom zemlje u utorak, ostavljajući tako bivšeg predsednika Donalda Trampa kao jedinog kandidata republikanaca za novembarske izbore.

Hejlijeva, koja je bivša guvernerka američke savezne države Severne Karoline i bivša ambasadorka SAD u Ujedinjenim nacijama, bila je najistaknutiji Trampov suparnik za predsedničku kandidaturu.

Njen izlazak iz trke omogući će Trampu da se u potpunosti fokusira na izborni revanš Bajdenu, u novembru.

Poraz Hejlijeve u trci za nominaciju takođe označava udarac za one glasače i finansijere republikanaca koji su se oštro protivili Trampu i njegovim političkim idejama.

Ona je posebno bila popularna među umerenim i visoko-obrazovanim glasačima koji će, kako se smatra, imati ključnu ulogu na predsedničkim izborima.

Njene pristalice kažu da je Hejlijeva premašila sva očekivanja time što je što je uopšte stigla do direktne borbe protiv Trampa.

Postoji bojazan da li će Tramp uspeti da ujedini podeljenu partiju.

Hejli je jasno stavila do znanja da ne želi da bude Trampova potpredsednica, niti da se kandiduje na listi neke treće partije.

Teme

Ekonomija

Šta drugi čitaju

Atletika

Hronika