Web Analytics
Premijerka Srbije sa ambasadorima Kvinte i EU pred stupanje na novu dužnost - BetaRS

Premijerka Srbije sa ambasadorima Kvinte i EU pred stupanje na novu dužnost

Politika | Izvor: Beta | 09.03.2024 | access_time 14:50
Premijerka Srbije sa ambasadorima Kvinte i EU pred stupanje na novu dužnost
(BETAPHOTO/VLADA SRBIJE/Pedja Vuckovic
Predsednica Vlade Srbije Ana Brnabić je danas na sastanku zahvalila ambasadorima Kvinte i šefu Misije Evropske unije (EU) u Srbiji zbog - kako je saopšteno - odlične saradnje tokom njenog predsedavanja Vladom Srbije i izrazila nadu da će takva biti i saradnja s narednom Vladom, kao i s njom lično.

Ambasadori su rekli da su sa Anom Brnabić imali dobar odnos i poželeli su joj sreće i uspeha na narednoj dužnosti predsednice Skupštine Srbije.

Obavestila je ambasadore da će do izbora nove Vlade, njome predsedavati prvi potredsednik Vlade Ivica Dačić.

Brnabić je ambasadore obavestila o radu na primeni preporuka Kancelarije OEBS-a za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) za unapređenje izbornog procesa u Srbiji i ukazala da većinu preporuka mora da sprovede Skupština.

Rekla je da su dve preporuke već ispunjene, a na ostalima se radi, i da je misija ODIHR-a pozvana da posmatra i nove beogradske izbore. 

Na sastanku su bili ambasadori SAD, Nemačke, Francuske, Italije i Velike Britanije - Kristofer Hil (Christopher Hill), Anke Konrad, Pjer Košar (Pierre Cochard), Luka Gori i Edvard Ferguson (Edward Fergusson), i šef Misije Evropske unije (EU) u Srbiji, ambasador Emanuele Žofre (Giaufret).

Teme