Web Analytics
BIRODI: Pink, Prva, Hepi i B92 nisu izvestile o potpisivanju Sporazuma između opozicije i Proglasa - BetaRS

BIRODI: Pink, Prva, Hepi i B92 nisu izvestile o potpisivanju Sporazuma između opozicije i Proglasa

Politika | 12.03.2024 | access_time 09:20
BIRODI: Pink, Prva, Hepi i B92 nisu izvestile o potpisivanju Sporazuma između opozicije i Proglasa
Foto: Beta/MILOS MISKOV

Biro za društvena istraživanja (BIRODI) saopštio je danas da komercijalne televizije koje imaju nacionalnu frekvenciju Prva, Pink, Hepi i B92 nisu izvestile o potpisivanju Sporazuma o izbornim uslovima između Proglasa i opozicionih koalicija "Srbija protiv nasilja" i "NADA".

U saopštenju je navedeno da je Radio televizija Srbije (RTS) u Dnevniku imala prilog u kom se pominje potpisivanje tog sporazuma.

"Prilog je koncipiran u okviru tema o izborima i sastanku premijerke u tehničkom mandatu sa ambasadorima država Kvinte, kojima je predočeno da su dva zahteva Kancelarije za demokratske institucije i ljudska prava (ODIHR) već ispunjena", naveo je BIRODI.

Dogovor, koji je inicirao Proglas, koalicije "Srbija protiv nasilja" i "NADA" potpisale su u subotu, a namenjen je političkim strankama i organizacijama koje smatraju da su izbori održani 17. decembra 2023. godine bili neregularni.

U Dogovoru za slobodne i poštene izbore zahteva se sprovođenje preporuka misije ODIHR, a posebno one koja se tiče revizije biračkog spiska.

Teme