Web Analytics
Đukanović: Pre bih sebi odsekao ruku nego glasao za prelaznu vladu - BetaRS

Đukanović: Pre bih sebi odsekao ruku nego glasao za prelaznu vladu

Politika | 12.03.2024 | access_time 10:50
Đukanović: Pre bih sebi odsekao ruku nego glasao za prelaznu vladu

Član Predsedništva Srpske napredne stranke (SNS), poslanik Vladimir Đukanović izjavio je danas da nigde u srpskom Ustavu ili zakonu nema termina prelazna ili tehnička vlada i poručio opoziciji da formira vladu ako ima većinu u Skupštini Srbije.

"Čak i kad bi, recimo hipotetički, došlo do toga da se oni dogovore sa Aleksandrom Vučićem za tako nešto, ja kao narodni poslanik ne bih za to glasao, a verujem ni gomila mojih kolega", rekao je Đukanović za TV Pink povodom predloga koalicije "Srbija protiv nasilja" da se dugoročno gledano po uzoru na Severnu Makedoniju formira prelazna vlada u kojoj bi opozicija imala bar ministarstvo unutrašnjih poslova i ministarstvo lokalne samouprave.

Đukanović je dodao da "ne postoji ni promil šanse da takva svinjarija desi - da izgubiš na izborima, a dođeš u ministarsku fotelju, to niko normalan ne bi podržao".

"Živ ne bih glasao za to, pre bih sebi sebi ruku odsekao. To je toliko nepošteno", rekao je Đukanović.

Ministar za rad, zapošljavanje, boračka i socijalna pitanja Nikola Selaković prethodno je danas na TV Hepi rekao da se "ovde provlače raznorazni scenariji, postoje oni kojima ne odgovara ovaj srpski scenario - da narod slobodno bira onog koga želi da ih predvodi".

On je rekao da se pominje i neki leks specijalis i da bi to bilo smešno da nije žalosno.

"Imali smo u istom danu parlamentarne i beogradske izbore, da su ljudi glasali na istim biračkim mestima. Ista ruka je zaokruživala i ubacivala te glasačke listiće i sad odjednom - kao znate ova beograska kutija je nešto sumnjiva, a ova druga nije", rekao je Selaković.

Teme