Web Analytics
Vesić potvrdio da se pregovara o poklanjanju lokacije Generalštaba u Beogradu američkim firmama - BetaRS

Vesić potvrdio da se pregovara o poklanjanju lokacije Generalštaba u Beogradu američkim firmama

Politika | 13.03.2024 | access_time 18:05
Vesić potvrdio da se pregovara o poklanjanju lokacije Generalštaba u Beogradu američkim firmama
Foto: Beta/Milan Obradovic
Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u tehničkom mandatu Goran Vesić potvrdio je danas da je od Vlade Srbije na javnoj sednici dobio ovlašćenja za potpisivanje memoranduma da se lokacija bombardovanog Generalštaba u centru Beograda poklanja američkim ofšor firmama.

Vesić je u objavi na svom Fejsbuk profilu naveo, povodom izjave predstavnika Ekološkog ustanka Aleksandra Jovanovića Ćute da su u toku takvi pregovori, da će, ako na osnovu ovlašćenja bude potpisan memorandum ili neki drugi akt, "o tome Vlada da obavesti javnost", i da "nema potrebe da se pravi senzacija tamo gde je nema".

"Sve vlade Srbije od 2000. godine pokušavale su da revitalizuju prostor Generalštaba. Da je to lako verujem da bi to pre nas neka druga vlada uradila. Ali nije, pa je zapalo nama da rešimo i ovaj problem kao što gradimo autoputeve i brze pruge jer drugi nisu znali. Ponosno ćemo objaviti kada i ako budemo pronašli partnera za lokaciju starog SSNO. Jer pretpostavljam da se svi slažemo da ruševine tamo ne treba da budu još 25 godina da bi Jovanović bio srećan", rekao je Vesić.

Aleksandar Jovanović Ćuta iz Ekološkog ustanka izjavio je ranije danas na konferenciji za novinare da je Goran Vesić u ime Vlade Srbije potpisao memorandum kojim se lokacija bombardovanog Generalštaba u centru Beograda poklanja američkim ofšor firmama "Kushner Realty" i "Atlantic Incubation Partners" LLC.

Jovanović je kazao da je Ekološki ustanak kopiju pomenutog memoranduma o razumevanju dobio iz Ministarstva odbrane, koje je taj dokument primilo 9. februara.

"Radi se o revitalizaciji i, kako ovde stoji, razvoju lokacije Generalštaba koju Vlada Srbije i njen ovlašćeni predstavnik, ministar građevinarstra u tehničkom mandatu Goran Vesić, imaju nameru da sa firmom 'Kushner' revitaliziju i oplemene", rekao je Jovanović.

On je tom prilikom kazao i da je firma registrovana na adresi Džonatana Kušnera, rođaka Džareda Kušnera, zeta bivšeg predsednika SAD Donalda Trampa, a da memorandum o razumevanju predviđa da se ovim firmama odobri zakup na 99 godina na predmetnoj lokaciji bez naknade, da bi nakon 99 godina ta firma mogla da postane i vlasnik predmetne lokacije

Teme