Web Analytics
Gođevac (SSP): Tužilac očigledno živi na izolovanom ostrvu - BetaRS

Gođevac (SSP): Tužilac očigledno živi na izolovanom ostrvu

Politika | 15.03.2024 | access_time 19:25
Gođevac (SSP): Tužilac očigledno živi na izolovanom ostrvu
Foto: Beta/Milan Ilić
Potpredsednica beogradskog odbora Stranke slobode i pravde (SSP) Ana Gođevac odreagovala je na objavu Višeg javnog tužilaštva da je krivična prijava protiv direktora Arene Gorana Grbovića odbačena jer nema dokaza.

Ona je saopštila da Glavni javni tužilac Nenad Stefanović "očigledno živi na izolovanom ostrvu pa traži da se dokaže da je voda mokra".

"Taman kada pomislimo da smo dotakli dno, Više javno tužilaštvo, na čelu sa Nenadom Stefanovićem, spušta dno za još jedan neočekivan nivo. On ne vidi i ne čuje ono što cela javnost zna, što je snimljeno i javno objavljeno, da su u Arenu dovođeni glasači. Živi na izolovanom ostrvu pa traži da se dokaže da je "voda mokra", istakla je Gođevac u saopštenju.

Dodala je da se kod istog tog tužilaštva nalazi predmet, prijava za napad na članove RIK-a imenovanih od strane opozicije, u baš toj Areni, na izborni dan, ali izgleda da taj predmet nije baš 'bitan' pa ne mora da se reši za manje od 24 sata kao što je ovaj gde se prikriva krivično delo ljudi bliskih vlasti.

"Kada se zatrese fotelja nekog bliskom SNS-u, tužilac reaguje kao Jusein Bolt. Isto to Javno tužilaštvo je na kraju izbornog dana saopštilo 'da nema dokaza da je na izborni dan počinjeno bilo koje krivično delo' - ni za snimljenu kupovinu glasova, ni za dovođenje glasača u Arenu, ni za napad na članove RIK-a. Jasno je da je Nenad Stefanović u funkciji izborne prevare jer samo on ne vidi ono što svi drugi vide", naglasila je Gođevac u saopštenju.

Ona je podsetila da je Stefanović položio zakletvu da će javnotužilačku funkciju vršiti predano, savesno i nepristrasno i štititi ustavnost i zakonitost, ljudska prava i osnovne slobode.

"Zato je bio obavezan da pokrene po službenoj dužnosti sve procese i da se pronađu odgovorni za izborne krađe, morao je da reaguje i na usmenu prijavu da naloži sprovođenje istrage, pa i da podne zahtev za informacije od državnih organa", objasnila je Gođevac u saopštenju.

"Stranka slobode pravde čeka i od direktora Arene Gorana Grbovića podatak o tome ko je, kada i zašto koristio Arenu 17.12.2023, da vidimo i kako je platio i ko je sve to organizovao. Sve je to zapravo posao upravo Nenada Stefanovića po službenoj dužnosti. Pošto Arena ne odgovara, podneli smo prigovor Povereniku za informacije od javnog značaja", saopštila je Gođevac.

Naglasila je da ćae se SSP žaliti čim dobije odluku kako bi pronašli nekoga u tužilaštvu ko hoće da radi svoj posao.

"Mi znamo da ima tužilaca koji su 'kidnapovani' i ucenjeni kako ne bi svoj posao radili po zakletvi koju su položili građanima Srbije", zaključila je Gođevac.

Teme