Web Analytics
Miketić: Beograđani da se pridruže akciji čišćenja biračkog spiska - BetaRS

Miketić: Beograđani da se pridruže akciji čišćenja biračkog spiska

Politika | 17.03.2024 | access_time 13:05
Miketić: Beograđani da se pridruže akciji čišćenja biračkog spiska
Foto: PrntScr/svepospisku.im

Stranka Zajedno pozvala je Beograđane u "široku građansku akciju čišćenja biračkog spiska" pod nazivom "Sve po spisku".

Funkcioner ove stanke Đorđe Miketić rekao je da je ova akcija neophodna i da "svako može i mora da očisti svoj stan, ulaz i komšiluk od fantomskih birača".

"Pročišćen birački spisak bez fantoma je nužan i neophodan uslov da bi izbori u Beogradu najavljeni za 2. jun bili fer i pošteni", istakao je Miketić ispred ulaza zgrade u Maršala Birjuzova, gde je u novembru prošle godine otkriven prvi "fantom".

"Kada smo otkrili ovo prijavljivanje fantomskih birača i podigli temu u javnosti i Ana Brnabić i Aleksandar Vučić i BIA i Jovana Jeremić, ma čitav državni aparat se upregao u nameri da nas ućutka, upravo jer smo pronikli u srž buduće izborne krađe", istakao je Miketić.

Dodao je da su sve posmatračke misije i domaće i strane, kao i Evropski parlament (EP) jasno dokazale da je upravo fantomsko glasanje bilo osnovna metodologija izborne krađe do sada neviđene u Evropi.

Miketić je naglasio i da vlast sprema novu izbornu krađu i da jedino pritisak javnosti, pritisak opozicije i Evrope može da da neke rezultate.

"Međutim, niko nam neće pomoći onoliko koliko sami sebi možemo da pomognemo", rekao je Miketić.

Naglasio je da ne preostaje ništa drugo nego da "zasučemo rukave i sami učinimo sve što treba, po važećim propisima, kako bi očistili spiskove od fantomskih birača i sprečili novu izbornu krađu koju spremaju".

Miketić je rekao i da sva neophodna uputstva i dokumenta za čišćenje fantomskih birača mogu da se nađu na sajtu www.svepospisku.im

"Neophodno je izvršiti četiri koraka kako bi do toga došlo", rekao je Miketić.

Kao prvi korak on je istakao da je neophodno da se odjavi fantom iz stana u kome je prijavljen.

"To se radi po ubrzanoj proceduri. Ako ste vlasnik stana popunite zahtev i odnesete ga u lokalnu Policijsku upravu i kažete da želite dfa odjavite sva lica osim onih koja tu zaista žive", rekao je Miketić.

Dodao je da drugi korak podrazumeva odjavljivanje umrlih, treći proveru da li ste upisani u birački spiosak i ponovnu prijavu ukoliko ste odjavljeni, a četvrti proveru broja stanara u ulazu zgrade.

Teme