Web Analytics
U Skupštini kratak prekid, poslanici raspravljaju o krađi izbora, bukom protiv Jovanova - BetaRS

U Skupštini kratak prekid, poslanici raspravljaju o krađi izbora, bukom protiv Jovanova

Politika | 19.03.2024 | access_time 10:25
U Skupštini kratak prekid, poslanici raspravljaju o krađi izbora, bukom protiv Jovanova
Foto: Beta/MILOS MISKOV

Na početku današnje sednice Skupštine Srbije opozicija iskazuje protest lupanjem u klupe, pošto predsedavajući Stojan Radenković daje reč samo poslanicima vlasti, dok ignoriše zahteve opozicije za repliku i povrede poslovnika.

Narodni poslanici na početku sednice vodili su raspravu o krađi izbora, i već u prvih pola sata čuli su se izrazi lopovi, lažovi, kukavice i siledžije.

Poslanica Zeleno levog fronta (ZLF) Biljana Đorđević izjavila je da je Ana Brnabić deo kriminalne organizacije koja je odgovorna za pokradene izbore, zato što je u prevari učestvovao i MUP i Ministarstvo državne uprave i lokalne samouprave.

Ona je navela da je Brnabić osnivač Naleda kojem je otvorila vrata da bude "vlada umesto vlade", da piše loše i koruptivne zakone, da nije ispunila mnoga obećanja, da ona nije nije Oskar iz skaj prepiske, ali da jeste učesnik kriminalnog poduhvata koji je rezultirao krađom izbora.

"Vi ne samo što ste iskrivili uslove za takmičenje nego ni u njima ne možete da pobedite", rekla je Đorđević.

Ponovila je da SNS koristi korisnike socijalnih usluga, penzionere i siromašne, a novac daje za kupovinu glasova.

Od izbora Brnabić na mesto premijerke, kako je kazala, niko nije imao koristi, ni žene ni LGBT zajednica.

Đorđević je navela i preporuke ODIHR-a koje nisu ispunjene.

Usledile su replike Vladimira Orlića koji je opoziciju nazvao lopovima, lažovima i siležijama, Ane Brnabić koja je optužila opoziciju da dok su bili na vlasti nisu poštovali ODIHR, kao i Dobrice Veselinovića iz ZLF koji je rekao da je opozicija tu da pokaže drugo lice Srbije.

Kada je Radenović dao reč predlagaču Milenku Jovanović koji ima neograničeno vreme da govori, došlo je do rasprave i buke, opozicija je negodovala na taj potez, a predsedavajući je rekao da "moraju da zasluže da dobiju reč".

 

 

Teme