Web Analytics
Ponoš (Srce): 'Crvena boja' Brnabić na amandman, Kosovo ide u Savet Evrope, a Vučić je na to pristao - BetaRS

Ponoš (Srce): 'Crvena boja' Brnabić na amandman, Kosovo ide u Savet Evrope, a Vučić je na to pristao

Politika | 19.03.2024 | access_time 10:30
Ponoš (Srce): 'Crvena boja' Brnabić na amandman, Kosovo ide u Savet Evrope, a Vučić je na to pristao
Foto: Beta/MILAN ILIC

Predsednik stranke Srbija centar (Srce) Zdravko Ponoš govorio je danas o amandmanima koje je premijerka Ana Brnabić "crvenom bojom" označila u vezi implementiranja sporazuma sa Prištinom u Ohridu, odnose na reči "obavezujuće" i "u potpunosti" u tom sporazumu, za koje je rekao da su to "te crvene linije na kojima se brani Kosovo od opozicije" u Beogradu.

Ponoš je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije rekao da je u propratnom pismu napisano da bi Srbija "jako cenila" ako bi se u taj dokument ubacila "usmena saglasnost", a precrtala reč "obavezujući", kao i da se umesto "u potpunosti" ostavi formulacija da će Srbija "sprovesti sporazum".

"Kosovo ide u Savet Evrope, on (predsednik Srbije Aleksandar Vučić) je na to pristao", rekao je Ponoš povodom toga što Aneks sporazuma postignutog u Ohridu, na kome je prošle godine učestvovao, predviđa da se Srbija neće protiviti članstvu Kosova u međunarodnim organizacijama.

Ponoš je ocenio da je "ovakvim pregovaranjem blokiran i put za Evropu i gubimo Kosovo".

"Šta je on (Vučić) to dobio za Kosovo, a put u Evropu je i dalje blokiran", upitao je Ponoš.

Na konferenciji za novinare Srbija centar je izneo podatak i da su zaposleni u vranjskom "Vodovodu" masovno dovoženi u Beograd, radi fiktivnog prijavljivanja prebivališta, da bi glasali na izborima.

Teme