Web Analytics
Božić (SNS): Opozicija nije pričala o godišnjici Pogroma, Ponoš je NATO general - BetaRS

Božić (SNS): Opozicija nije pričala o godišnjici Pogroma, Ponoš je NATO general

Politika | 19.03.2024 | access_time 10:40
Božić (SNS): Opozicija nije pričala o godišnjici Pogroma, Ponoš je NATO general
Foto: Beta/MILOS MISKOV

Narodna poslanica Srpske napredne stranke Sandra Božić kritikovala je danas opozicione poslanike što na sednici o izboru Ane Brnabić za predsednicu parlamenta nisu pričali o onome o čemu je trebalo, a to je, kako je rekla, "godišnjica Pogroma nad Srbima na Kosovu".

Božić je na konferenciji za novinare u Skupštini Srbije iznela niz kritika na račun lidera stranke Srbija centar Zdravka Ponoša, od tvrdnje da je priznao Kosovo, da je uništio vojsku, da je kao načelnik Generalštaba "nosio burek Vuku Jeremiću" i da je "NATO general".

"Onog Oskara kojeg su juče pokazivali im je, verujem, Dragan Đilas dodelio nekome za izdaju, nekome za lopovluk. A jučerašnja sednica protekla je u najboljem redu", rekla je Božić i dodala da o Brnabić juče nisu čuli ništa novo.

Božić je na konferenciji za novinare čitala depeše Vikiliksa koje je juče čitao i Milenko Jovanov i u kojima se navodno Zdravko Ponoš optužuje da radi na učlanjenju Srbije u NATO.

Ona je govoreći o zgradi Generalšataba u Beogradu kazala da ništa nije potpisano, niti u fazi realizacije, kao i da ništa neće biti urađeno bez uvida javnosti i van zakona.

Dodala je i da je Beograd mnogo puta u svojoj istoriji bio rušen i upitala da li je trebalo da bude ostavljen takav ili da bude obnovljen.

Božić je navela i da je vlast već "niz desetina" zahteva ODIHR-a ispunila, da su pokazali volju za razgovorom, te da misli da se na taj način gradi dijalog.

Teme