Web Analytics
Milivojević za Betu: Ana Brnabić ostaće upamćena kao jedan od najgorih premijera u istoriji Srbije - BetaRS

Milivojević za Betu: Ana Brnabić ostaće upamćena kao jedan od najgorih premijera u istoriji Srbije

Politika | 19.03.2024 | access_time 11:30
Milivojević za Betu: Ana Brnabić ostaće upamćena kao jedan od najgorih premijera u istoriji Srbije
Foto:Beta/Miloš Miškov
Funkcioner Demokratske stranke (DS) i poslanik koalicije "Srbija protiv nasilja" Srđan Milivojević izjavio je danas da će Ana Brnabić biti upamćena kao jedan od najgorih premijera u istoriji Srbije.

Milivojević je agenciji Beta kazao da su tri vlade kojima je Brnabić predsedavala izgubile više u miru nego Milošević, Šešelj i Vučić u ratovima devedesetih godina.

"Brnabić se ponašala kao potrčko potrčka Aljbina Kurtija i ispunila je sve želje prištinskog premijera po pitanju jačanja nezavisnosti Kosova, od ukidanja srpskih sudova do priznanja RKS tablica i ukidanja dinara. Srpski narod se nalazi u izuzetno teškom položaju jer su svi elementi srpske državnosti predati Prištini", ocenio je Milivojević i podsetio da je Brnabić za tri mandata samo jednom posetila Kosovo i Metohiju.

Rekao je da su Brnabić na početku političke karijere režimska glasila predstavila kao direktnog potomka Nemanjića.

"Zahvaljujući politici njenih vlada mnogi građani Srbije su postali nemanjići u svakom smislu, a Ana Brnabić i njen brat punišići. Brnabić živi u državnoj vili koja je služila za kućni pritvor Jovanke Broz, a u čiju je rekonstrukciju uloženo četri miliona evra poreskih obveznika. Firma Brnabićkinog brata je od Vlade Srbije dobila poslove vredne više miliona evra", kazao je on.

Naglasio je da su se u vreme dok je Brnabić bila premijerka dogodile najveće kriminalne afere u Srbiji u kojima su učestvovali predstavnici vlasti.

"Za mandata Brnabić, dogodile su se afere 'Krušik', 'Jovanjica', a klan Veljka Belivuka je vršio surove likvidacije ljudi hvaleći se da su ispostava Srpske napredne stranke (SNS). Istovremeno svi borci protiv kriminala i korupcije i uzbunjivači suočili su se s represijom režima", naglasio je Milivojević.

Naveo je da je generalni sekretar vlade Ane Brnabić Novak Nedić zajedno sa žandarmom Nenadom Vučkovićem upucavao snajpere s Belivukom i Markom Miljkovićem na vojnom strelištu u Pančevu.

"Za mandata Brnabić organizovano je i prisluškivanje najviših državnih funkcionera. Za šest godina trajanja tri vlade Ane Brnabić nismo dobili odgovor na nijednu od brojnih korupcionaških afera u kojima su učestvovali predstavnici SNS-a. Za vrema mandata Brnabić, njena zamenica Zorana Mihajlović je izjavila da je SNS postala džuboks za bogaćenje i bahaćenje pojedinaca", naveo je Milivojević.

Rekao je da je vlada na čijem se čelu nalazila Brnabić za 100 kilometara puta Pojate-Preljina izdvojila 1,8 milijarde evra.

"Početna ugovorena cena je iznosila 450 miliona evra. To je najskuplje plaćen put na planeti", kazao je poslanik.

Prema njegovim rečima, Brnabić će protivzakonito i protivustavno biti izabrana za predsednicu Skupštinu Srbije.

"Ona kao premijerka u tehničkom mandatu ne može da obavlja nijednu drugu funkciju. Kada bude izabrana za predsednicu Skupštine, Brnabić će biti istovremeno i premijerka u tehničkom mandatu, to je nezamislivo", kazao je.

Milivojević smatra da je Brnabić od svog šefa (Aleksandar Vučić) dobila zadataka da kao predsednica parlamenta bude gora od svojih prethodnika Vladimira Orlića i Maje Gojković.

"Ona takav zadatak može da ispuni jer ništa drugo nije radila u životu", zaključio je Milivojević.

Ana Brnabić je prvi put za predsednicu vlade izabrana 29. juna 2017. godine. Nakon tri mandata na čelu srpske vlade, na predlog Srpske napredne stranke biće izabrana za predsednicu Skupštine Srbije.

Teme