Web Analytics
Kosovska predsednica zahvalila se NATO-u na intervenciji 99. godine - BetaRS

Kosovska predsednica zahvalila se NATO-u na intervenciji 99. godine

Kosovo | 24.03.2024 | access_time 14:05
Kosovska predsednica zahvalila se NATO-u na intervenciji 99. godine
Predsednica Kosova Vjosa Osmani danas se, na 25. godišnjicu početka intervencije NATO na teritoriji bivše SRJ, zahvalila zemljama članicama alijanse "što nisu zatvorile oči na stradanja naroda Kosova u to vreme".

Ona je zajedno sa ambasadorima savezničkih zemalja akreditovanih na Kosovu odala počast palim vojnicima NATO tokom sukoba na Kosovu i rekla da veruje da će Kosovo vrlo brzo sedeti u tom vojnom savezu.

"Večna hvala NATO-u. Verujem da će Kosovo vrlo brzo sesti u NATO pored prijatelja koji su stali uz nas u najtežim trenucima i da će ovaj dug vratiti pomažući drugim zemljama", rekla je Osmani.

Prema njenim rečima, 24. mart se pretvorio u nepokolebljivo partnerstvo Kosova i demokratskog sveta u savezu koji traje i danas.

"Želim još jednom, u ime naroda Kosova, da se od srca zahvalim svakom od NATO vojnika koji su rizikovali svoje živote da bi sačuvali naše. Zahvaljujem se svim liderima demokratskih država koji nisu zatvarali oči pred stradanjem naroda Kosova, već su pritekli da nas spasu, a i danas stoje uz nas dok zajedno radimo na tome da naši građani i prijatelji budu ponosni razvojem demokratije, zaštitom ljudskih prava i jačanjem međunarodnog subjektiviteta Kosova", istakla je ona.

Ambasador SAD na Kosovu Džefri Hovenijer napisao je na platformi Iks da se danas pridružio predsednici Kosova Vjosi Osmani na spomen-obeležju palim NATO vojnicima.

"Sećamo se i poštujemo hrabre vojnike koji su podneli vrhunsku žrtvu", napisao je američki ambasador Džefri Hovenijer, prisećajući se dvojice američkih vojnika Dejva Gibsa i Kevina Ričeta.

Teme