Web Analytics
Dačić ljut na Grkinju Doru Bakojani koja je podnela predlog da se podrži ulazak Kosova u SE - BetaRS

Dačić ljut na Grkinju Doru Bakojani koja je podnela predlog da se podrži ulazak Kosova u SE

Politika | 28.03.2024 | access_time 08:40
Dačić ljut na Grkinju Doru Bakojani koja je podnela predlog da se podrži ulazak Kosova u SE
Foto: Beta/MINISTARSTVO SPOLJNIH POSLOVA SRBIJE

Ministar spoljnjih poslova Ivica Dačić izjavio je danas da "nije u redu" što je predlog političkog komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope za prijem Kosova u članstvo tog tela podnela glavni izvestilac, Grkinja Dora Bakojani, "zato što je Srbija prema Grčkoj bila veoma korektna".

"Nema sastanka na kom Grčka ne insistira da mi poštujemo njen teritorijalni integritet i suverenitet na kopnu, moru i vazduhu. Dora Bakojani nije bilo ko, ona je iz porodice Micotakisa, ona je sestra premijera", kazao je Dačić.

Ponovio je da je predlog političkog komiteta Parlamentarne skupštine Saveta Evrope za prijem Kosova u članstvo tog tela "jedan sumrak međunarodnog prava" i direktno suprotan interesima Srbije.

Dačić je za televiziju Pink rekao da je Srbija "znala da će to da se desi", a da je povod bilo to što je "uknjižena zemlja na manastir Dečane, o čemu je sud doneo odluku još pre sedam godina".

"To je jedna manipulacija. Dolazi u vreme kad oni ne ispunjavaju ništa, ne samo da ne ispunjavaju nego i zatežu situaciju na Kosovu, dovode naš narod u humanitarnu katastrofu", rekao je Dačić.

Teme