Web Analytics
Zeleni razvoj Kine podstiče privredni rast i hrani tržište od preko hiljadu milijardi dolara godišnje - BetaRS

Zeleni razvoj Kine podstiče privredni rast i hrani tržište od preko hiljadu milijardi dolara godišnje

Zelena Srbija | 28.03.2024 | access_time 20:55
Zeleni razvoj Kine podstiče privredni rast i hrani tržište od preko hiljadu milijardi dolara godišnje
Foto: Xinhua/Zhang Liyun
Visoki zvaničnik Svekineskog narodnog kongresa izjavio je da će kineski zeleni i niskougljenični razvoj dovesti do ogromnog skoka  privrednog rasta i hraniti tržište od deset hiljada milijardi juana (oko 1,4 hiljade milijardi američkih dolara) za ulaganja i potrošnju svake godine.

Džao Leđi, predsednik Stalnog komiteta Svekineskog  narodnog kongresa,  to je rekao 28. marta  u uvodnom govoru na ceremoniji otvaranja Godišnje konferencije Boao foruma za Aziju 2024 , prenosi Sinhua. 

Kina će se pridržavati zelenog razvoja, rekao je Džao, dodajući da je to karakteristika koja definiše visokokvalitetan razvoj Kine.

Sada se skoro polovina instaliranih fotonaponskih kapaciteta za proizvodnju električne energije u svetu nalazi u Kini, više od polovine novih svetskih energetskih vozila se vozi u Kini, a četvrtina svetskog rasta u novim šumskim oblastima dolazi iz Kine, rekao je on.

"Ubrzavamo napore za promovisanje zelenog i ekonomskog i društvenog razvoja sa niskim sadržajem ugljenika i nastojaćemo da do 2030. godine postignemo vrhunac emisija ugljen-dioksida i postignemo neutralnost ugljenika do 2060. Godine”, rekao je Džao.

Teme

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije

Zelena Srbija