Web Analytics
Profesorka Filozofskog fakulteta u Novom Sadu: Nećemo pristati na pokušaj disciplinovanja - BetaRS

Profesorka Filozofskog fakulteta u Novom Sadu: Nećemo pristati na pokušaj disciplinovanja

Društvo | 29.03.2024 | access_time 21:30
Profesorka Filozofskog fakulteta u Novom Sadu: Nećemo pristati na pokušaj disciplinovanja
Foto: Youtube/Printscreen
Profesorka Filozofskog fakulteta u Novom Sadu Jelena Kleut izjavila je danas, povodom blokade tog fakulteta od strane grupe mladića, da će ona i njene kolege neće pristati na pokušaj disciplinovanja javnog govora uopšte, i disciplinovanja Filozofskog fakulteta.

Kleut je za televiziju Insajder rekla da će u ponedeljak, ukoliko se sve institucije koje su zadužene da osiguraju nesmetan rad fakulteta, a to su pre svega Univerzitet u Novom Sadu i Autonomna pokrajina Vojvodina kao osnivač, ogluše o pozive, biti napravljen jedan privid rada što je jedino moguće u situaciji kada je fakultet u celini blokiran.

"Održaćemo javni čas sa početkom u 13.00 časova ispred zgrada rektorata u Novom Sadu i time pokazati da ne pristajemo na ovu situaciju. Dakle, možda smo juče izašli sa fakulteta upravo da bismo izbegli neke incidente, ali mi smo i dalje tu i mi na našu kuću pazimo", kazala je Kleut.

Kako je preneo Insajder.net, ona je kazala da "nema odgovor zašto nema reakcije Univerziteta u Novom Sadu, iako je čak i iz pokrajinske vlade, odnosno sekretarijata, saopšteno da oni očekuju to reagovanje".

Kleut je rekla i da je Studentski parlament, koji je pozvao na blokadu fakulteta uz zahtev da se da otkaz profesoru i novinaru Dinku Gruhonjiću, "nažalost, još jedna zarobljena institucija kakvi su nam tužilaštvo, sudstvo, Regulatorno telo za elektronske medije".

Teme