Web Analytics
Stojanović: Vučević je pomoćni šraf bez političkog kapaciteta - BetaRS

Stojanović: Vučević je pomoćni šraf bez političkog kapaciteta

Politika | 30.03.2024 | access_time 19:10
Stojanović: Vučević je pomoćni šraf bez političkog kapaciteta
prt.scr youtube

Politikolog Boban Stojanović izjavio je danas da se od Miloša Vučevića ne može očekivati ništa što bi odstupalo od rada i ponašanja dosadašnjih predsednika vlada i obrasca vladanja Srpske napredne stranke (SNS).

Komentarišući izbor predsednika SNS-a Miloša Vučevića za mandatara nove vlade, Stojanović je agenciji Beta kazao da je Vučević "jedan od pomoćnih šrafova koji nema nikakav samostalni politički kapacitet".

"Vučević ne može da bude ono što je Aleksandar Vučić bio Tomislavu Nikoliću 2012. godine. U odnosu na Anu Brnabić, u ovom trenutku mi deluje da Vučević pristojnije komunicira s javnošću, ali verujem da će i on vrlo brzo preuzeti rečnik Brnabićke i Vučića", kazao je politikolog.

Stojanović smatra da je logično to što je predsednik SNS-a izabran za mandatara, ali ocenjuje da su izboru Vučevića doprineli i snimci koji su su se u poslednje dve tri nedelje pojavili u javnosti.

"Sinišu Malog i Marka Đurića su diskreditovali snimci u kojima se čuje kako se sređuje novac za Crvenu zvezdu, odnosno vidi se tajni sastanak s Milanom Radoičićem. Očigledno je da su unutar SNS-a postojala trvenja oko izbora mandatara, a u svemu što se dešavalo simptomatično je to što su pod Vučevićem, kao ministrom Vojske, dve tajne obaveštajne službe VBA i VOA. Nesumnjivo je da je Vučević skrajnuo konkurenciju s aferama koje su isplivale u javnosti u poslednje tri nedelje", rekao je on.

Na pitanje Bete da li se od Vučevića može očekivati da povede borbu protiv kriminala i korupcije, Stojanović je rekao "sigurno ne".

"Ne očekujem ništa što odstupa od uobičajenog ponašanja dosadašnjih predsednika vlada i ministara i obrasca vladanja Srpske napredne stranke", naglasio je Stojanović.

Kazao je da Vučević na mestu premijera neće ostati ceo mandat.

"Vučić mora da u SNS-u stvori čoveka broj dva koji će učestvovati na narednim predsedničkim izborima 2027. godine. Vučević nije profil na koga Vučić može da računa kao na svog naslednika. Očekujem da će nakon dve godine rekonstrukcijom Vlade ili na novim izborima pokušati da napravi osobu broj dva koja bi mogla da pobedi na predsedničkim izborima", rekao je Stojanović.

Teme