Web Analytics
Mediji: Bečka policija pokrenula istragu u vezi nestanka dvogodišnje Danke Ilić iz Bora - BetaRS

Mediji: Bečka policija pokrenula istragu u vezi nestanka dvogodišnje Danke Ilić iz Bora

Društvo | 31.03.2024 | access_time 16:45
Mediji: Bečka policija pokrenula istragu u vezi nestanka dvogodišnje Danke Ilić iz Bora
prt.scr youtube

Kriminalistička služba pokrajine Beč pokrenula je istragu u slučaju nestanka dvogodišnje Danke Ilić iz Bora, koja je navodno viđena u glavnom gradu Austrije, potvrđeno je iz Policijske direkcije Beča dopisniku portala Kosovo onlajn.


"Srpski državljanin koji živi u Beču, prema sopstvenim navodima je možda, 30. marta oko 20 sati, na jednoj stanici tramvaja u centru grada video devojčicu koja je nestala u Srbiji, u pratnji dve žene. On je s tim u vezi kontaktirao srpske vlasti, koje su se obratile bečkoj policiji zahtevom za istragu", navodi se u odgovoru.

Bečka policija je saslušala svedoka i uzela video snimak koji je muškarac napravio. Kako se navodi, on je preko društvenih mreža saznao za nestanak deteta.

"Tačne okolnosti, posebno da li je to zaista bila nestala devojčica su predmet istrage koja je u toku. Istragu vodi Kriminalistička služba Beč", navodi se u dopisu.

Dvogodišnja Danka Ilić iz Bora nestala je u sredu, i od tada za njom traga srpska policija.

Ambasada Srbije u Austriji objavila je na društvenoj mreži Iks (X) apel građanima da ukoliko na terotoriji Austrije prepoznaju nestalu devojčicu Danku Ilić, odmah jave Ambasadi, austrijskoj policiji ili Ministarstvu unutrašnjih poslova Srbije.

Teme