Web Analytics
NALED: Šansa za preduzetnike u Novom Sadu da besplatno uvedu bezgotovinska plaćanja - BetaRS

NALED: Šansa za preduzetnike u Novom Sadu da besplatno uvedu bezgotovinska plaćanja

Ekonomija | 02.04.2024 | access_time 10:05
NALED: Šansa za preduzetnike u Novom Sadu da besplatno uvedu bezgotovinska plaćanja
Foto: Pixabay
Nacionalna alijansa za lokalni ekonomski razvoj (NALED) najavila je danas da će u okviru POS karavana, u okviru POS programa Nacionalne inicijative za bezgotovinska plaćanja "Bolji način", više od 1.000 preduzetnika iz Novog Sada imati priliku da dobije informacije o prednostima uvođenja bezgotovinskog plaćanja i mogućnosti da se prijave za subvencije za besplatnu instalaciju i korišćenje POS terminala.

Predviđeno je da subvencije traju do godinu dana, uz sniženu trgovačku naknadu od 0,99 odsto za sva plaćanja Mastercard i Visa platnim karticama, a trgovci neće imati nikakve dodatne fiksne troškove niti obaveze i nakon isteka trajanja subvencije mogu da odustanu ili da nastave da koriste POS po uslovima koje su unapred dogovorili s izabranom bankom.

Prijave za POS program su otvorene za sve male biznise bez obzira na delatnost uz uslov da nisu u prethodnih 12 meseci prihvatali kartična plaćanja.

Svi zainteresovani trgovci iz Novog Sada i okoline, mogu da se prijave za posetu POS karavana putem kontakt forme na sajtu www.boljinacin.rs kako bi dobili više informacija i podršku na terenu, a mogu da se prijave i za subvenciju ili da to učine u partnerskim bankama – AIK, banka Inteza, Erste, Halkbanka, NLB Komercijalna, OTP, Prokredit, Rajfajzen i Unikredit.

Za POS program mogu se prijaviti i institucije koje žele da POS terminale postave na svoje šaltere.

POS program Nacionalne inicijative za bezgotovinska plaćanja "Bolji način" podržava razvoj svih vrsta bezgotovinskih plaćanja, od instant plaćanja, kartica, preko mobilnog novčanika i drugih plaćanja nove generacije.

Podseća se da je u prvih godinu dana trajanja Programa, za besplatne POS terminale i subvencionisanu trgovačku naknadu, prijavilo se više od 3.000 malih biznisa, među kojima je 700 iz Vojvodine.

Najveće interesovanje za POS program pokazali su trgovci i ugostitelji, a prosečni prometi koje ostvaruju preko POS-a su 100.000 dinara mesečno.

Inicijativa Bolji način pokrenuli su je nemačka agencija za saradnju GIZ i kompanije Mastercard i Visa, a sprovodi se pod okriljem develoPPP programa Nemačkog saveznog ministarstva za ekonomsku saradnju i razvoj, u saradnji sa NALED-om i Ministarstvom finansija Srbije.

Teme