Web Analytics
Nevena Đurić na čelu Odbora za kulturu Skupštine Srbije, Rističeviću peti put poljoprivreda - BetaRS

Nevena Đurić na čelu Odbora za kulturu Skupštine Srbije, Rističeviću peti put poljoprivreda

Politika | 02.04.2024 | access_time 16:55
Nevena Đurić na čelu Odbora za kulturu Skupštine Srbije, Rističeviću peti put poljoprivreda
 Odbor za kulturu i informisanje Skupštine Srbije u narednom mandatu vodiće poslanica Srpske napredne stranke - Nevena Đurić.

Poslanica SNS Nataša Jovanović rekla je na sednici da Nevena Đurić odlično razume političke procese, da je korektna i da će odgovoriti zadacima Odbora, kao što je modernizacija - kada je reč o informisanju.

Nevena Đurić postala je poznata javnosti 2021. godine nakon oštrih nastupa na RTS, kada je otvoreno vređala predstavnike opozicije, nakon čega je pohvalio predsednik Srbije Aleksandar Vučić.

Za zamenicu predsednice odbora izabrana je Sanja Jefić Branković iz Socijaldemokratske partije Srbije koja je poslanica u četvrtom mandatu.

Za predsednika Odbora za poljoprivredu, šumarstvo i vodoprivredu po peti put izabran je Marjan Rističević sa liste "Aleksandar Vučić- Srbija ne sme da stane", dok će njegov zamenik biti Jožef Tobiaš iz Saveza vojvođanskih Mađara.

Za predsednika skupštinskog Odbora za rad, socijalna pitanja, društvenu uključenost i smanjenje siromaštva izabran je Hadži Milorad Stošić iz Partije ujedinjenih penzionera, poljoprivrednika i proletera Srbije (PUPS), dok je za zamenika predsednika tog odbora izabrana Svetlana Milijić iz Srpske napredne stranke.

Teme