Web Analytics
Grbović (PSG): Vlast bi da Beograd osvoji nasilno - BetaRS

Grbović (PSG): Vlast bi da Beograd osvoji nasilno

Politika | Izvor: Beta | 03.04.2024 | access_time 19:10
Grbović (PSG): Vlast bi da Beograd osvoji nasilno
Foto: Beta/MILOS MISKOV
Predsednik Pokreta slobodnih građana Pavle Grbović je danas izjavio da nije došlo do dogovora o izbornim uslovima "zahvaljujući neodgovornom ponašanju vlasti" i da se iza odbijanja predloga da se svi lokalni izbori održe u istom danu "krije namera da se celokupna partijska vojska 2. juna pošalje u Beograd i da se Beograd osvoji nasilno".

Rekao je da je namera vlasti da se celokupna partijska mašinerija potom od jeseni usmeri na ostale gradove i opštine Srbije.

"Bizarna je situacija da moramo da tražimo da se svi lokalni izbori održe u istom danu jer je to osnovni princip demokratije u celom svetu" - rekao je Grbović za TV Nova S.

Grbović je dodao da ne postoji bazični dogovor oko osnovnih stvari, kao i da ostaje jasna sumnja kako bi bile sprovedene prve dve tačke zahteva opozicije o kojima je u ponedeljak i danas neuspešno raspravljao Kolegijum Skupštine Srbije: uvid u birački spisak i "otvaranje medija", na šta su "načelno" pristali predstavnici vlasti.

"Glavni motiv vlasti je da prikažu kako nisu oni krivi što možda neće imati opoziciju na izborima i da svale krivicu na nas. Imamo posla sa neodgovornim ljudima koji su potpuno pogubili konce i vode nas u krizu", ocenio je Grbović.

Ipak je dodao da ako postoji spremnost vlasti da preispita svoju odluku, postoji i spremnost opozicije da postigne dogovor.

Teme