Web Analytics
Vučić: Pozicija srpskog naroda na Kosovu biće sve teža - BetaRS

Vučić: Pozicija srpskog naroda na Kosovu biće sve teža

Politika | 04.04.2024 | access_time 11:45
Vučić: Pozicija srpskog naroda na Kosovu biće sve teža
Foto: Beta/Miloš Miškov
Predsednik Srbije Aleksandar Vučić izjavio je u četvrtak da će pozicija srpskog naroda na Kosovu biti sve teža, da će kosovski premijer Aljbin Kurti nastaviti agresiju, a Evropa i Amerika nastaviti "glasno da ćute".

"Danas slede razgovori u Briselu. Mi smo za njih spremni ali ne očekujemo ništa dobro. Nemamo ličnu zamerku na pregovarače, ali sve se pretvorilo u upakivanje i stavljanje mašnice na kriminalne akte Kurtija i potrebno je da se legalizuje sve što uradi", rekao je Vučić na vanrednoj sednici vlade.

On je dodao da se odnos Evrope i Amerike prema Kosovu neće promeniti, a da ostali u svetu nemaju uticaja na ponašanje Kosova.

Govoreći o predstojećim lokalnim izborima u Beogradu i jednom delu opština u Srbiji, Vučić je rekao da predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić treba da nastavi rad na primeni preporuka ODIHR-a i razgovore o izbornim uslovima.

Vučić je rekao da vlast treba da nastavi da nudi kompromis, a da oni koji misle da ultimatumima dođu do cilja, "neka samo to nastave", aludirajući na opoziciju koja je istupila iz pregovora.

Teme