Web Analytics
Brnabić pozvala poslaničke grupe na sastanak u četvrtak o preporukama ODIHR - BetaRS

Brnabić pozvala poslaničke grupe na sastanak u četvrtak o preporukama ODIHR

Politika | Izvor: Beta | 08.04.2024 | access_time 17:15
Brnabić pozvala poslaničke grupe na sastanak u četvrtak o preporukama ODIHR
Foto: Vlada/Peđa Vučković
Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić je danas svim poslaničkim grupama uputila poziv za novi sastanak u četvrtak, u 10.00 časova, u Domu Narodne Skupštine.

Brnabić je, kako je navedeno u pozivu, pozvala sve poslaničke grupe "u želji da se u okviru Narodne skupštine, kao institucije sa najvećim demokratskim kapacitetom, nastavi dijalog o temi oko koje nesumnjivo postoji širok politički konsenzus, a to je primena svih preporuka ODIHR-a usmerenih ka unapređenju izbornog procesa u Srbiji".

Ona je najavila da će "u fokusu sastanka će biti radne verzije izmena zakona koje je u svrhu primene preporuka ODIHR pripremila Radna grupa Vlade za saradnju sa Organizacijom za evropsku bezbednost i saradnju i Kancelarijom za demokratske institucije i ljudska prava".

Pored parlamentarnih stranaka, poziv za sastanak u četvrtak su dobile i organizacije civilnog društva - CESID, CRTA, Transparentnost Srbija i međunarodni partneri Srbije koji su do sada učestvovali na sastancima o primeni preporuka ODIHR-a.

Brnabić je pozvala sve grupe da za sastanak pripreme predloge i komentare izmena zakona čiju su im predlozi dostavljeni da bi na sastanku došli do rešenja i krenuli u proceduru njihovog usvajanja.

Teme