Web Analytics
Stanković (Novi DSS): Koalicija NADA neće prisustvovati sutrašnjem kolegijumu Skupštine Srbije - BetaRS

Stanković (Novi DSS): Koalicija NADA neće prisustvovati sutrašnjem kolegijumu Skupštine Srbije

Politika | 10.04.2024 | access_time 11:25
Stanković (Novi DSS): Koalicija NADA neće prisustvovati sutrašnjem kolegijumu Skupštine Srbije
Foto: Beta/Milan Obradović
Član Predsedništva Nove Demokratske stranke Srbije (Novi DSS) Miloš Stanković izjavio je da predstavnici koalicije NADA neće prisustvovati sutrašnjem kolegijumu Skupštine Srbije koji je zakazala predsednica parlamenta Ana Brnabić.

On je za televiziju N1 rekao da je posle prošlonedeljnog raspisivanja lokalnih izbora u Beogadu za 2. jun "kasno da se razgovara o elementarnim uslovima za izbore".

"Ne treba verovati Ani Brnabić i SNS da su istinski zainteresovani za demokratske procese u društvu. Prošle srede su raspisani izbori a sada poziva na kolegijum. Zovu na razgovore o izbornim uslovima nakon što je započeo izborni proces", kazao je Stanković.

Ocenio je da je koalicija NADA, koju uz Novi DSS čini i Pokret obnove Kraljevine Srbije (POKS), do sada pokazala "i više nego ozbiljnu konstruktivnost u razgovorima o izborima", ali da vlast nije imala sluha.

"Pod ovakvim uslovima 2. juna izbora nema. Angažovanjem najšireg kruga ljudi i uz podršku građana vodićemo aktivan otpor", rekao je funkcioner Novog DSS.

Stanković je dodao da je zapadnim državama važno da postoji stabilnost i privid demokratije u Srbiji da bi predsednik Aleksandar Vučić "nastavio da sprovodi francusko-nemački plan i Rio Tinto agendu".

"Moramo kao narod i kao država da se izborimo da to sprečimo", rekao je Stanković.

Teme