Web Analytics
Dačić: Niko u svetu ko želi da bude legitimni predstavnik države neće bojkotovati izbore - BetaRS

Dačić: Niko u svetu ko želi da bude legitimni predstavnik države neće bojkotovati izbore

Politika | 11.04.2024 | access_time 10:35
Dačić: Niko u svetu ko želi da bude legitimni predstavnik države neće bojkotovati izbore
Foto: Beta/VLADA SRBIJE/SLOBODAN MILJEVIC

Predsednik Socijalističke partije Srbije (SPS) Ivica Dačić ocenio je danas da niko u svetu ko želi da bude legitimni predstavnik neke države neće pribeći bojkotu izbora, te da niko u svetu to neće ni podržati.

Dačić je na TV Pink govoreći o potencijalnom bojkotu beogradskih izbora kazao da opozicija, kada bi znala da ima bilo kakvu šansu za pobedu, ne bi govorila ni o bojkotu, ni o izbornim uslovima.

"Mi bismo voleli da ne bojkotuju izbore, ali opet i to je njihova politička odluka o njihovoj političkoj budućnosti...Posle bojkota su uvek oni koji su bojkotovali ocenili da su pogrešili", rekao je Dačić.

Dodao je da u opozicionoj koaliciji "Srbija protiv nasilja" postoje različite političke opcije koje sada kritikuju monopolistički pristup predsednika Stranke slobode i pravde (SSP) Dragana Đilasa, kao i da kod njega u poslaničkom klubu nema mesta za svakog ko misli drugačije.

"Kad god da su izbori raspisani opozicija bi na njima izgubila", kazao je Dačić i ocenio da je to "jedna igra skrivalice da neko ne bi saznao kakav je njihov realan rezultat na političkoj sceni".

Govoreći o zahtevu opozicije za usvajanjem leks specijalisa, rekao je da se taj specijalni zakon retko koristi, kao i da bi tom logikom svako kome se nešto prohte mogao da traži leks specijalis.

Teme