Web Analytics
Memoari Alekseja Navaljnog izlaze u oktobru - BetaRS

Memoari Alekseja Navaljnog izlaze u oktobru

Svet | 11.04.2024 | access_time 22:15
Memoari Alekseja Navaljnog izlaze u oktobru
AP Photo/Alexander Zemlianichenko, File

Memoari glavnog opozicionara ruskog predsednika Vladimira Putina Alekseja Navaljnog, koji je umro u zatvoru u Rusiji pod još nerazjašnjenim okolnostima 16. februara, će biti objavljeni u oktobru, saopštio je danas njegov američki izdavač Knopf.

"Ta knjiga svedoči ne samo o životu Alekseja već takođe o njegovom nepokolebljivom angažovanju u brorbi protiv diktature, borbi za koju je sve dao, uključujući i sopstveni život", rekla je u saopštenju udovica Navaljnog, Julija, govoreći o toj knjizi za koju je predviđena i ruska verzija, prema izjavi izdavača.

Kako je izdavač najavio, knjiga treba da izađe 22. oktobra 2024. godine.

Prema Knopfu Navaljni, koji je umro sa 47 godina, počeo je da piše knjigu "Patriot", (naslov knjige na engleskom) ubrzo pošto je zatvoren u Rusiji 2020. godine.

Memoari Alekseja Navaljnog izlaze u oktobru
AP Photo/Alexander Zemlianichenko, File

Memoari sadrže neobjavljenu prepisku iz zatvora, zatvorske kolonije koja važi kao najteža u ruskom Arktiku, dodao je izdavač.

"Napisana sa strašću, duhom, iskrenošću i hrabrošću koji su doprineli da on bude priznat kako i zaslužuje. Patriot je poslednje pismo Navaljnog svetu - jedna potresna priča o poslednjim godinama koje je proveo u najbrutalnijem zatvoru na svetu, podsećanje na razloge zbog kojih su principi individualne slobode važni i živopisni poziv na slobodu", dodao je Knopf.

Prava su već prodata širom sveta i izdavač predviđa štampanje prvog izdanja knjige u 500.000 primeraka.

Teme

Ekonomija

Dnevni evropski servis

Šta drugi čitaju

Tenis

Zelena Srbija

Hronika

Scena