Web Analytics
Kompanija BW: Park kod hotela 'Bristol' u Beogradu nakon obnove dobija oko 200 stabala - BetaRS

Kompanija BW: Park kod hotela 'Bristol' u Beogradu nakon obnove dobija oko 200 stabala

Životna sredina | Izvor: Beta | 12.04.2024 | access_time 11:10
Kompanija BW: Park kod hotela 'Bristol' u Beogradu nakon obnove dobija oko 200 stabala
Foto: Executive Group/Belgrade Waterfront
Svetonikolski park, kod beogradskog hotela "Bristol", uskoro će biti u potpunosti obnovljen i dodatno pošumljen, a građani Beograda moći će da uživaju u hladovini oko 200 stabala i u novom pejzažnom uređenju, objavila je danas kompanija Belgrade Waterfront (BW).

Među novim sadnicama preovlađivaće autohtone vrste drveća, kao što su javor, platan i hrast, a pored novih sadnica, biće sačuvana estetski reprezentativna i potpuno zdrava stabla, navedeno je u saopštenju.

Prilikom rekonstrukcije Svetonikolskog parka biće primenjena najsavremenija inženjerska rešenja, zahvaljujući kojima će odraslo drveće, visoko i do 15 metara, moći da neometano raste na "zelenom krovu" podzemne garaže, koja će se prostirati ispod parka na dve etaže i sa 440 parking mesta, navedeno je u saopštenju.

Zelenilo u parku pored "Bristola" biće u velikoj meri samoodrživo i imaće različitu spratnost – pored visokog drveća, najveću zelenu oazu Savamale krasiće i žbunje, cveće i travnjaci.

Svetonikolski park dobiće i manju fontanu, ali i spomenik svom osnivaču i čuvenom srpskom zadužbinaru Luki Ćeloviću.

Tu se nalazi i jedan od najstarijih beogradskih spomenika, "Krst sa Malog pijaca", iz 1862. godine, a koji će takođe biti obnovljen u sklopu rekonstrukcije i ozelenjavanja parka.
Teme

Prijavite se na newsletter Zelene Srbije

Životna sredina