Web Analytics
Preminula Elenor Kopola, supruga i majka čuvenih reditelja Frensisa Forda i Sofije - BetaRS

Preminula Elenor Kopola, supruga i majka čuvenih reditelja Frensisa Forda i Sofije

Svet | Izvor: Beta-AP | 13.04.2024 | access_time 10:30
Preminula Elenor Kopola, supruga i majka čuvenih reditelja Frensisa Forda i Sofije
Supruga čuvenog američkog reditelja Frensisa Forda Kopole (Francis Coppola) Elenor (Eleanor), koja je, između ostalog, napisala i knjigu o nekim od kultnih filmova supruga "Apokalipsa danas", preminula je u 88. godini, saopštili su porodični prijatelji.

Elenor Kopola je preminula u petak okružena porodicom u svom domu u Raderfordu, u američkoj saveznoj državi Kaliforniji.

Ona je 1979. izdala knjigu "Notes: On the Making of 'Apocalypse Now'" (Beleške: O stvaranju 'Apokalipse sada').

Pored dešavanja tokom snimanja filma, Elenor Kopola je opisala neka svoja unutrašnja previranja. Pisala je o izazovima braka sa poznatnom ličnosću i vanbračnoj vezi koju je imao njen suprug.

Napisala je beleške i o drugim Kopolinim filmskim ostvarenjima, kao i o filmovima njihove ćerke, takođe poznate rediteljke Sofije Kopole (Sofia).

Elenor Kopola je 2008. napisala memoare "Notes on a Life" (Beleške o jednom životu).

Ona je sa 80 godina, 2016. debitovala kao narator u ostvarenju "Paris Can Wait", romantičnoj komediji sa Dajanom Lejn (Diane Lane) u glavnoj ulozi.

Elenor Kopola, koja je nedavno završila nastavak memoara, napisala je da ceni kako ju je život vodio kroz neočekivane dešavanja i na neobične načine i odveo u mnoštvo pravaca izvan njenog "najluđeg maštanja".

Teme

Ekonomija

Dnevni evropski servis

Šta drugi čitaju

Odbojka

Zelena Srbija

Hronika

Scena