Web Analytics
Brnabić: Beogradski izbori sigurno 2. juna, za ostale lokalne samouprave može da se pregovara - BetaRS

Brnabić: Beogradski izbori sigurno 2. juna, za ostale lokalne samouprave može da se pregovara

Politika | 15.04.2024 | access_time 10:50
Brnabić: Beogradski izbori sigurno 2. juna, za ostale lokalne samouprave može da se pregovara
Foto: Beta/MILOS MISKOV

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić izjavila je danas da će beogradski izbori sigurno biti održani 2. juna, dok o datumu izbora za ostale lokalne samouprave i dalje može da se pregovara.

Brnabić je za TV Hepi kazala da je predsednik Srbije Aleksandar Vučić zaista bio za to da svi izbori budu održani 2. juna, ali da za to ne postoji zakonska mogućnost jer ne žele svi (gradonačelnici i predsednici opština) da podnesu ostavke.

Ona je kazala da sa opozicijom i dalje može da se razgovara o datumu izbora za ostale lokalne samouprave, sve dok ne dođe krajnji rok da se oni raspišu.

Dodala je da je Beograd već mesecima u nekom "privremenom bivstvovanju", što nije fer prema Beograđanima i čitavoj Srbiji.

Brnabić je kazala i da će danas odgovoriti na predloge opozicije oko izbornih uslova koji su joj predati u petak.

Govoreći o reakciji opozicije na prisustvo stranaca na kolegijumu Skupštine o primeni preporuka ODIHR-a, rekla je da je zapanjena što im je toliko smetalo njihovo prisustvo "s obzirom na to da svako malo trče u Brisel i Berlin".

Kako je navela, opoziciji jedino smeta "ta transparentnost", kao i da je u danu kada je bio održan sastanak, deo opozicije bio u Berlinu da traži podršku predsednika Odbora nemačkog Bundestaga za spoljne poslove Mihaela Rota.

Teme