Web Analytics
Doneta odluka o nagradama Grada Beograda - BetaRS

Doneta odluka o nagradama Grada Beograda

Društvo | 15.04.2024 | access_time 15:10
Doneta odluka o nagradama Grada Beograda
beograd.rs

Svečanom sednicom Privremenog organa grada Beograda na kojoj su saopštene odluke komisija o godišnjim gradskim nagradama, danas su počeli Dani Beograda koji će trajati do 19. aprila kada će biti svečano uručenje nagrada.

Doktor Pavle Gregorić će nagradu "Nagrada Grada Beograda Despot Stefan Lazarević" u oblasti medicine dobiti za organizovanje zbrinjavanja i lečenja u Urgentnom centru ranjenika posle masovnih ubistava u Osnovnoj Školi "Vladislav Ribnikar" i u selu Dubona.

Nagrada grada Beograda "Svetislav Strojanović", za pojedinca, pripala je vatrogascu Nikoli Valdevitu iz Vatrogasno 'spasilačkog bataljona Zvezdare, za spasavanja stanara iz jedne višespratnice.

Priznanje u oblasti novinarstva je dobila Kruna Una Mitrović za uređivanje emisije TV "Hepi" "Dobro jutro Srbijo" i informisanje.

Branko Anđić dobitnik je priznanja u oblasti književnost i prevodilaštvo za putopisnu knjigu "Na mapi utopije" u izdanju Lagune iz Beograda.

Doneta odluka o nagradama Grada Beograda
beograd.rs

Priznanja za pozorišno stvaralaštvo i herojsko delo nisu dodeljena jer nije bilo kandidata, a nije dodeljena ni nagrada za obrazovanje mada su stigla tri predloga.

Praznik Dani Beograda je ustanovljen 2002. godine u spomen na 16. april 878 godine kada se u pisanom dokumentima prvi put pojavljuje slovenski naziv Beograda i na 19. april 1867. godine kada je na Kalemegdanu osmanska vlast predala knezu Mihailu Obrenoviću "ključeve grade".

Teme