Web Analytics
Nikezić (SSP): Vlast uspešna samo u zaduživanju Srbije - BetaRS

Nikezić (SSP): Vlast uspešna samo u zaduživanju Srbije

Politika | 15.04.2024 | access_time 20:30
Nikezić (SSP): Vlast uspešna samo u zaduživanju Srbije
prt.scr youtube

Potpredsednik opozicione Stranke slobode i pravde (SSP) Dušan Nikezić izjavio je da je aktuelna vlast uspešna jedino u novom zaduživanju zemlje i da su javni dug povećali sa 15 na 36,5 milijardi evra.

"Kada Vučić u 'istorijsku' posetu Francuskoj, na pregovore oko Rafala, helikoptera, nuklearki, hidroelektrana, zaštite životne sredine... ne povede nijednog nadležnog ministra, generala ili direktora, već samo ministra finansija, jasno je da će se svi najavljeni projekti finansirati iz novog zaduženja Srbije", rekao je Nikezić u razgovoru sa građanima u Vladimircima.

Dodao je da zato niko u Srbiji ne veruje ministru Malom kada danima prepričava kako su predsednik Makron i njegovi savetnici imali reči hvale za srpski javni dug i kako bi voleli da je i kod njih takva situacija. "Jer da je tako, onda bi Francuska zvala MMF u pomoć, a ne Srbija", rekao je Nikezić. 

"Koliko je finansijska pozicija Francuske povoljnija najbolje pokazuje činjenica da se Francuska država trenutno zadužuje po kamatnoj stopi od 2,8, a Srbija po sedam procenata za EXPO obveznice i preko devet odsto za infrastrukturu, poput puta Ruma-Šabac-Loznica", naveo je Nikezić.

Dodao je da građani Francuske imaju pet puta veći standard, pa je Francuska danas jedna od najbogatijih evropskih zemalja, dok je Srbija četvrta najsiromašnija zemlja u Evropi. 

Teme