Web Analytics
Milšped grupa uspostavlja direktnu železničku liniju između Kine i Srbije - BetaRS

Milšped grupa uspostavlja direktnu železničku liniju između Kine i Srbije

Ekonomija | 16.04.2024 | access_time 18:40
Milšped grupa uspostavlja direktnu železničku liniju između Kine i Srbije
prt.scr milsped.com

Milšped grupa, vodeća regionalna kompanija u oblasti transporta i logistike, saopštila je da je danas potpisala ugovor o saradnji sa kineskom kompanijom Shijiazhuang International Land Port, kada je u prisustvu visokih zvaničnika kineske provincije Hebei obeležen dolazak prvog teretnog voza direktno iz Kine u Srbiju.

Tom saradnjom uspostavljena je direktna linija železničkog transporta između Hebeija i Srbije, umesto prethodne rute preko Evrope.

"Intermodalni transport i železnica imaju ključnu ulogu u našoj strategiji, ne samo zbog njihove ekonomske efikasnosti, već i zbog smanjenja ekološkog uticaja. Kroz ovaj inovativni pristup nastavljamo da postavlja standarde u logističkoj industriji, omogućavajući brži, pouzdaniji i ekološki prihvatljiv transport robe između Kine i Srbije", izjavio je generalni direktor Milšped grupe Nebojša Krivokuća.

Milšped grupa je okviru svoje kompanije članice M BOX terminal prošle godine pokrenula novu intermodalnu konekciju Srbije, Niš – Wells – Niš, koja omogućava klijentima transport i pristup robe tržištu Zapadne i Centralne Evrope.

Teme