Web Analytics
Ponoš odbio ponudu Ane Brnabić: Neka hvala - moja ruka, moja pravila - BetaRS

Ponoš odbio ponudu Ane Brnabić: Neka hvala - moja ruka, moja pravila

Politika | 20.04.2024 | access_time 13:30
Ponoš odbio ponudu Ane Brnabić: Neka hvala - moja ruka, moja pravila
Foto: Beta/Milan Obradović
Predsednik stranke Srbija centar, koja je jedna od tri članice koalicije "Srbija protiv nasilja" koja je najavila da neće izaći na izbore 2. juna, odbio je današnju ponudu predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić o nastavku dijaloga o izbornim uslovima.

"Brnabić o postignutom dogovoru o izbornim uslovima: 'Pod jedan, birački spisak - formiraćemo radno telo, pa videćemo, koliko stignemo do 2. juna. Pod dva, mediji - dobićete sastanak sa (generalnim direktorom RTS-a Draganom) Bujoševićem. Sve vam je rešeno - evo ruka, daj ruku'. Neka hvala. Moja ruka, moja pravila", napisao je Ponoš na društvenoj mreži Iks (X).

Predsednica Skupštine Srbije Ana Brnabić najavila je da će parlament u ponedeljak razmotriti predlog izmene Zakona o lokalnim izborima, kako bi se omogućilo održavanje niza lokalnih izbora u Srbiji 2. juna, zajedno s već zakazanim izborima za gradsku vlast Beograda.

"Postigli smo više od dvotrećinske većine poslanika koji su podržali izmenu zakona - ukupno 184, mada je i manje bilo dovoljno", rekla je Brnabić i navela da su taj predlog podržale poslaničke grupe vlasti, kao i više stranaka opozicije.

Koalicija "Srbija protiv nasilja" konstatovala je na sinoćnjem stastanku da je šest njenih članica spremno za izlazak na izbore 2. juna, dok su tri - Stranka slobode i pravde, Srbija centar i Zajedno bili protiv.

Teme